vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Slachtoffer ongeval tokkelbaan aan verwondingen overleden

26 november 2014 (door WerkendamNet)

HANK / LEERDAM - 'Collega Robert Jan Hartman eenheid Rotterdam is vandaag overleden aan de gevolgen van het ongeval vorige week in Hank. Wij gedenken hem.' Met deze woorden  meldt een politieman de dood van zijn collega die vorige week een ernstig ongeluk kreeg met de tokkelbaan, op het Klimpark Biesbosch in Hank. Zolang niet helder is wat de oorzaak is, blijft het klimpark gesloten. Justitie heeft de zaak in onderzoek.

De 42-jarige politieman die met zijn team aan een bedrijfsuitje meedeed, raakte zwaargewond, toen de kabel van de tokkelbaan (zipline) brak en hij in het water belanddde. Het gewicht van de kabel hield de man onder water. Een graafmachine moest er aan te pas komen om de kabel boven water te krijgen. Zijn collega's konden toen pas het slachtoffer aan de kant brengen.

De tokkelbaan / zipline was een maand eerder nog goedgekeurd volgens TÜV-normen, zo verklaarde Klimpark Biesbosch direct na afloop. In diezelfde verklaring sprak men zijn leedwezen uit.
Na het bekend worden van het overlijden sprak Michael Wansink, de directeur van het klimpark, tegenover het Brabants Dagblad: 'We waren al zeer geschokt na het ongeval. Zijn overlijden is een enorme klap. We leven heel erg mee met de familie en de collega’s van het slachtoffer.'

Geschokt
De omgekomen politieman uit Leerdam was gestationeerd bij de eenheid Rotterdam die ook geschokt reageerde. 'Wat teambuilding moest zijn, is op de meest tragische manier geëindigd. Het is een drama voor de directe collega's die het ongeluk hebben zien gebeuren. Dit komt dichterbij dan wat ook', sprak een woordvoerder van de politie tegenover de media.

Zipline
De activiteit waar het om gaat, maakt deel uit van een totaal parcours. Met de zipline gaan deelnemers in totaal 700 meter over het water. Vanaf 17 meter hoogte vliegt men met een stevige snelheid over het water waarna de zipliner automatisch wordt geremd door een enorm stootkussen, 'omdat het met een flinke snelheid gaat. Dit is voor de echte thrill seekers!!', aldus de website van Klimpark Biesbosch.

(Foto Klimpark Biesbosch - beeld uit video website Klimpark)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.