vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Gerard Pruysen beëdigd tot Meester Parketteur

25 november 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Afgelopen zaterdag werd Gerard Pruysen in Apeldoorn beëdigd tot Meester der Parketteurs. De Nederlandse vereniging Meester der Parketteurs reikt deze titel uit aan parketteurs die voldoen aan de strenge eisen van de branchevereniging. De handeling werd verricht door door Pieter van Es, voorzitter van eerder genoemde vereniging.

Van Es: ‘Parket leggen is een ambacht. Dat is echt vakmanschap. Kennis van hout, de verwerking en werking, advies en het leggen zijn wezenlijke onderdelen van het vak. Meester der Parketteurs word je dus niet zomaar; kennis en ervaring zijn van groot belang. Minimaal 25 jaar ervaring in het leveren, leggen, schuren, renoveren en onderhouden van parket en houten vloeren zijn nodig om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Dan spreek je over meesterschap. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het ambacht doorgegeven wordt aan de volgende generatie.’
 
Erkenning
De kersverse Meester Parketteur weet: ‘Dit is een grote erkenning. Ik zie het als een kroon op mijn werk en ben er ontzettend blij mee.’ Tijdens de beëdiging trof Pruysen tot zijn genoegen nog een aantal Meesters. ‘Het is mooi om met vakbroeders te praten. Mensen die ook een enorme passie voor hun vak hebben en bij wie het ambacht hoog in het vaandel staat. Dan lachend: 'De gesprekken die wij voeren op een avond als deze? Die gaan over hout natuurlijk!’

Gerard Pruysen nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in de winkel in Dussen. 'Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat de passie is van een Meester Parketteur!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.