donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Controlemetingen doorgangen duikers, stuwen en bruggen Alm en Biesbosch

21 november 2014 (door WoudrichemNet)

ALTENAREGIO - Tot eind december worden door het bedrijf GeoCensus b.v. circa 3.800 doorgangen in sloten/watergangen in het stroomgebied Alm en Biesbosch ingemeten en gecontroleerd. Dit wordt uitgevoerd om te kunnen beoordelen of de huidige situatie nog voldoet aan de eisen die nu aan het watersysteem worden gesteld door Waterschap Rivierenland. Dit betekent, dat de watergangen voldoende diep en breed moeten zijn en er moet goede doorstroming mogelijk zijn via de doorgangen (duikers, stuwen, bruggen). De vereiste afmetingen hiervan zijn vastgelegd in een zogenaamde legger.

Uitvoering
Voor het uitvoeren van dit meetwerk kan het noodzakelijk zijn dat men op uw perceel moet zijn. Het bedrijf GeoCensus b.v. uit Soest voert de meetwerkzaamheden namens het waterschap uit. De medewerkers van dit bedrijf zijn, evenals de medewerkers van het waterschap, op grond van de Waterwet gerechtigd om uw perceel te betreden. De medewerkers van dit bedrijf en van het waterschap zullen zich op uw verzoek altijd kunnen legitimeren.

Meer informatie
Als u meer informatie wenst over de te verrichten werkzaamheden, kunt u contact opnemen met de heer A.B.W. Sijnen, projectleider Legger van Waterschap Rivierenland, telefonisch bereikbaar op nummer (0344) 64 92 41.
 

(Archieffoto Biesbosch Steurgat)

Lees meer over:

waterschap controle biesbosch alm
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.