donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Eerste paal nieuw Biesboschmuseum geslagen

19 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 13 november werd symbolisch de eerste paal geslagen voor het nieuwe Biesbosch Museum. Dat gebeurde in de middag bij het het oude museum.

De genodigden werden welkom geheten door Biesboschmuseum-directeur Peter van Beek. Onder de genodigden waren vertegenwoordigers van alle bij de nieuwbouw betrokken instanties, zoals Rijkswaterstaat, Provincie Noord Brabant, Staatsbosbeheer, de gemeente Werkendam, het bestuur, de Vereniging Vrienden, hoofdaannemer Staton en de onderaannemers Drabbe, Innozaam, Van Helvoirt alsmede architect Marco Vermeulen en zijn team.

Voorzitter Douwe Altena heette namens het museumbestuur iedereen welkom en gaf vervolgens een overzicht van het ontstaan van de nieuwbouwplannen tot het slaan van de eerste paal. Daarna werd het woord gevoerd door Martin Hoenderkamp namens Rijkswaterstaat, Yolande van de Meulen namens de Provincie, Ad van Hees namens Staatsbosbeheer en Wim de Jong sprak namens de gemeente Werkendam.

Klappen
Vervolgens gingen de genodigden naar buiten waar de eerste paal geslagen werd. De eerste klappen werden uitgedeeld door Martin Hoenderkamp en Yolande van der Meulen, waarna het karwei afgemaakt werd door De Jong en Van Hees.

De zoon van architect Marco Vermeulen had de dag van zijn leven, hij sloeg een echte paal. (Foto Biesboshmuseum)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.