vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Geen strooisel van kippen in afval

18 november 2014 (door WerkendamNet)

REGIO - 'Gooi in verband met de vogelgriep de komende dagen géén strooisel en/of afval dat vrijkomt bij het houden van pluimvee bij het (GFT) afval', zo laat de gemeente Werkendam, alsook Woudrichem weten. Een waarschuwing en daarmee tegelijkertijd bedoeld voor de hele regio.

Sinds zondag 16 november geldt er in verband met de vogelgriep een landelijk vervoersverbod van 72 uur voor alles wat met gevogelte (pluimvee) te maken heeft. Het verbod is ook van toepassing op strooisel van hobbydierhouders.

Dit verbod geldt ook voor strooisel van hobbykippen dat wordt ingezameld met het huishoudelijk afval.

Een woordvoerder van de gemeente: 'Hierbij verzoeken wij u om de komende dagen géén strooisel / afval dat vrijkomt bij het houden van pluimvee aan te bieden bij het afval. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.'

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

 

Lees meer over:

GFT Altena afval vogelgriep kippen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.