zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

DEcAB verbindt Altenagemeenten met duurzame energie

14 november 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA - DEcAB (Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch) en de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan samenwerken om inwoners te stimuleren duurzamer met energie om te gaan.

DEcAB (Duurzame Energie coöperatief Altena Biesbosch) en de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem gaan samenwerken om inwoners van het Land van Heusden en Altena te stimuleren duurzamer met energie om te gaan. De coöperatie en de gemeenten hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin is omschreven wat de partijen precies gaan doen.

DEcAB gaat met dorpsraden en ‘ambassadeurs’ particuliere woningeigenaren in dorpen en buurten in ons gebied stimuleren een stap te maken met het verduurzamen van hun huis.

Bijzonder is dat DEcAB bewoners persoonlijk informeert en adviseert over mogelijkheden en daarbij integraal naar hun woning en leefsituatie kijkt. Alle facetten van duurzamer omgaan met energie passeren hierbij de revue. Van isolatie en de keuze voor zuinigere huishoudelijke apparatuur tot het produceren van uw eigen energie of het inkopen van groene stroom.

DEcAB heeft kennis van zaken en kan adviseren over het complete palet aan maatregelen om uw huis en uw leefsituatie duurzamer te maken. Bovendien gaat DEcAB speciaal voor dit project prijsafspraken maken met aannemers en leveranciers van bijvoorbeeld isolatiemateriaal of dubbel glas. Inwoners worden door het project dus niet alleen geholpen bij het op een rij zetten van de mogelijkheden, maar ook bij het realiseren ervan.

De drie gemeenten dragen bij aan het project door inzicht te geven in de opbouw van dorpen en buurten, bijvoorbeeld als het gaat om bouwjaren en huur- of koopwoningen. En door mee te denken en te adviseren hoe projecten onder de aandacht van zoveel mogelijk inwoners gebracht kunnen worden. Of over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de uitvoering van het project wordt gebruik gemaakt van de regeling ‘Ondersteuning Regionale Allianties 2014-2016’ van de VNG en van de ‘Subsidieregeling woningisolatie Noord-Brabant’ van de provincie.
 

Lees meer over:

energie Altena duurzaam DEcAB
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.