donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Rick Sonnema: internationaal goud en zilver

10 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De 16 jarige Karateka Rick Sonnema won afgelopen zondag goud én zilver op het internationale toernooi De Beker van Oostkamp.
Er deden twintig 20 karatescholen uit Nederland en België mee. Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorieën Kata  16+ jaar vanaf 1ste kyu  en de Open heren +16 vanaf 3de kyu.

De jonge Sonnema won alle voorrondes van zowel de 16+ als de Open Heren klasse. Daarna was het wachten op de finales die aan het einde van de middag gespeeld zouden worden. Rick moest de finale 16+ beginnen tegen de 27-jarige Belg Sander Kums. Hij speelde een mooie finale kata, maar verloor nipt met 2-3. Dat werd dus internationaal zilver voor Rick Sonnema.

Finale
Daarna konden beide heren even herstellen voor de volgende finale, de Open Heren. Deze finale mocht Sander Kums beginnen. Rick Sonnema kon iets langer herstellen van zijn vorige finale. Na een zinderende finale pakte Rick nu zijn revanche en won met een overtuigende 1-4. De goudnd plak werd daarmee een zwaar bevochten internationale medaille.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.