zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Vrouw uit Drongelen aangehouden voor kraken

5 november 2014 (door AalburgNet)

DRONGELEN / TILBURG - De politie heeft dinsdag 4 november 2014 omstreeks 17.25 uur in een bedrijfspand aan de Henri Blomjousstraat vijf krakers aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Breugel, een 21-jarige vrouw uit Drongelen, een 26-jarige man uit Wapenveld, een 22-jarige Tilburgse en een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De verdachten zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De beheerder van het pand, de voormalige betoncentrale, deed aangifte. Hij verklaarde dat in een deel van het pand sinds januari 2014 een bewoner antikraak is ingetrokken. Dinsdagmiddag hoorde de aangever dat vijf mensen met twee honden en een aanhangwagen het kantoorgedeelte en het oude laboratorium waren binnen gedrongen. Zij hadden kennelijk de cilindersloten van de poort verbroken en het slot van het kantoor geforceerd. .
Onderzoek

Wetboek Strafrecht
Agenten zagen dat aan de voorzijde van het pand de sloten van de twee schuifpoorten waren doorgeslepen en dat er bij één poort kennelijk een nieuwe ketting met hangslot was aangebracht. Ze gingen het terrein op en zagen dat de deur aan de achterkant van de werkplaats open stond en dat de cilinder uit het slot was verwijderd. In het kantoorgedeelte waren twee ruimtes ingericht gescheiden door een gordijn. Er waren slaapplaatsen gemaakt van kussens en er lagen dekens. Ook stonden er gasbranders om eten op te warmen. Er werden drie vrouwen en twee mannen aangehouden die er kennelijk hun verblijfplaats van hadden gemaakt. Ze werden aangehouden op de verdenking van overtreding van artikel 138a van het wetboek van strafrecht.

Lees meer over:

Politie Drongelen vrouw kraken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.