donderdag 28 maart 2024

Hooijkaas allersnelste in jubileumeditie Vestingstadrun

3 november 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De snelste regioloper van dit moment, Egbert Hooijkaas uit Zuilichem heeft op zeer overtuigende wijze de vijftiende editie van de Vestingstadrun in Woudrichem gewonnen.

Op de warmste eerste november zaterdag in jaren waren de jeugdlopers de eerste die vier zeer spannende wedstrijden lieten zien. Om iets na twee uur stonden 163 halve marathonlopers en 120 lopers voor de zes en elf kilometer klaar om er een mooie race van te gaan maken.
Direct na de start namen Egbert Hooijkaas van Scorpio Oosterhout en Paul Visser van de Tilburg Road Runners  de leiding en op de dijk na ongeveer 3 kilometer , nam de 49 jarige Hooijkaas de kop en stevende tegen de wind in stevig door. De door hem gewenste 1.15 kwam door de wind en de hitte helaas niet uit maar Hooijkaas leverde een zeer mooie prestatie en won overtuigend de wedstrijd  met een tijd van 1.17.04. Hij was dit jaar nog niet zo snel en laat nu zien dat wanneer er tegenstand is hij nog sneller kan lopen.
Paul Visser stabiliseerde zijn tweede plaats, en kwam met een tijd net onder de 1.20 als tweede binnen. De eerste vrouw die de finishlijn passeerde was Anne Marie van Nieuwstad uit Uitwijk die aangaf haar vierde en tevens zwaarste halve marathon gelopen te hebben.

Finalewedstrijd
De Vestingstadrun was tevens de finalewedstrijd van het Running Center Road Circuit en daar was het Paul Visser die voor het derde opeenvolgende jaar de winnaar bij de Senioren werd, Koos Verweij van DAK Drunen en Egbert Hooijkaas wonnen bij de Masters 35 en 45. Jaap Stijlaart won de Master 55 categorie door deze halve marathon winnend af te sluiten.
De regiolopers Sjaak Hofmans uit Dussen en Tinus van den Heuvel uit Werkendam werden hier de nummer twee en drie. Ciska Hensen won de dames 35 categorie en SIeta van der Zee van Prins Hendrik uit Vugt de Master 45.

Met deze wedstrijd zijn de wegwedstrijden van 2014 afgesloten en buiten een aantal loopjes in Giessen is er op 27 december nog een Trailrun door de Biesbosch in Werkendam.