zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dongemondgemeenten tekenen zorgcontract

30 oktober 2014 (door WerkendamNet)

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM: Op 31 oktober vondt de ondertekening plaats van de inkoopcontracten tussen de Dongemondgemeenten en zorgaanbieders voor de begeleiding en vervoer van mensen met een beperking. De Dongemondgemeenten zijn Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. Zorgaanbieders en gemeenten hebben samen afspraken gemaakt met als doel goede ondersteuning van kwetsbare inwoners binnen de financiële kaders die er zijn. 98% van de cliënten kan daardoor bij de huidige zorgaanbieder blijven.

Zes wethouders en vertegenwoordigers van 51 zorgaanbieders ondertekenden om 10.00 uur in het gemeentehuis van Drimmelen (Park 1 in Made) de contracten. Hierin staan de afspraken vastgelegd  voor het - binnen de financiële kaders - realiseren van ondersteuning van kwetsbare inwoners. De ondertekening vormt de afronding van een aanbestedingstraject dat is doorlopen sinds mei 2014.  

Begeleiding
Begeleiding is een van de nieuwe taken die gemeenten overgedragen krijgen vanuit het Rijk. Gemeenten krijgen hiervoor minder geld dan er nu voor beschikbaar is. Om met minder geld goede zorg te kunnen leveren, gaan gemeenten de uitvoering anders organiseren. Slim inkopen en goede afspraken met zorgaanbieders is daarbij doorslaggevend. Bestuurlijke aanbesteding is een middel om de kennis en ervaring van zorgaanbieders te benutten.

Huidige aanbieder
Ruim 700 mensen kunnen bij hun huidige zorgaanbieder blijven. Voor 12 personen loopt de inkoop via de Vereniging Nederlandse Gemeenten of de centrumgemeente Breda. De aanbieders van 30 personen hebben aangegeven de contracten niet te zullen tekenen. Dit betreffen met name aanbieders van buiten de regio, die slechts 1 of 2 cliënten hebben binnen de Dongemond-gemeenten. Met deze zorgaanbieders en inwoners wordt contact opgenomen om ervoor te zorgen dat deze mensen, via een warme overdracht, ondersteuning kunnen krijgen bij een andere zorgaanbieder. Daarnaast zijn er personen die wel een indicatie hebben, maar nog niet hebben gekozen voor een zorgaanbieder.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.