donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie houdt twee brandstofdieven aan op heterdaad

29 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALMKERK  De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 06.00 uur op de Bandijk tijdens een langdurige actie twee Poolse mannen (21 en 43 jaar) op heterdaad aangehouden ter zake dieseldiefstal. Het duo wordt er van verdacht in Almkerk een aanhangwagen en twee grote lege 1000 liter vaten gestolen te hebben en deze en enkele andere jerrycans gevuld te hebben met diesel die zij mogelijk wegnamen op een bouwterrein in de Biesbosch. De mannen werden ingesloten.

De dienders besloten om met collega's extra op deze twee auto's te letten. Enkele uren later troffen agenten op een parkeerplaats aan de Bandijk een aanhanger met daarop twee grote IBC's en circa tien jerrycans allemaal gevuld met diesel. Ook zagen de agenten dat enkele bouwketen bij het museum open gebroken waren.

Dieselbad
Politiemensen zagen rond 05.55 uur een van de auto's met beide mannen rijden over de Bandijk en gaven een stopteken. Bij het openen van het bestuurdersportier kwam direct een sterke dieselwalm naar buiten. Volgens de agenten roken de inzittenden zo sterk naar diesel dat het leek alsof zij een bad in deze brandstof hadden genomen. Beide mannen zijn aangehouden.

Meldingen diefstallen
Vanmorgen werden diefstallen gemeld van diesel en stroomkabels van graafmachines achterin de Biesbosch. De aanhangwagen en de (lege) IBC tanks blijken gestolen te zijn in Almkerk. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee aangehouden mannen bij de genoemde diefstallen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.