dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Altenagemeenten organiseren Buurtpreventieteams

23 oktober 2014 (door AalburgNet)

ALTENAREGIO - Wilt u actief werken aan verbetering van uw buurt samen met buurtbewoners, uw gemeente en de politie? Dat kan! De samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem initiëren het opzetten van buurtpreventieteams.

De leden van een buurtpreventieteam zijn de ogen en de oren van een wijk. Elk buurpreventieteam is uniek en bekijkt samen met gemeente en politie wat er aangepakt moet worden in de buurt, en op welke manier. Het kan gaan over kleine ergernissen zoals hondenpoep, maar ook om overlastproblemen, woninginbraken of gevaarlijke verkeerssituaties. Buurtbewoners spreken elkaar aan op zaken, en kloppen bij elkaar aan voor het oplossen van problemen.

Waarom buurtpreventieteams?

U als buurtbewoner kent omwonenden vaak persoonlijk en weet als geen ander wat er leeft en speelt in een buurt. U weet het best wat er verbeterd kan worden, maar ook wat ongewoon en verdacht is. Zo worden verdachte situaties eerder gesignaleerd en kan sneller actie ondernomen worden. Door mee te denken en samen verantwoordelijkheid te nemen wordt uw eigen buurt verbeterd op het gebied van veiligheid en leefbaarheid!

Wilt u meewerken aan de leefbaarheid in uw buurt?
Meld u dan aan bij de contactpersoon van uw gemeente.

  • Gemeente Aalburg, Fiona Spit (f.spit@aalburg.nl, 0416-698760)
  • Gemeente Werkendam, Mark Peeters (mark.peeters@werkendam.nl, 0183-507395)
  • Gemeente Woudrichem, Mirjam van Milligen (mmilligen@woudrichem.nl, 0183-308246)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.