donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Lancering ‘MijnGroeneApp’ groot succes

23 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / WERKENDAM: Onder grote belangstelling werd MijnGroeneApp op 16 oktober in Werkendam op Fort Altena gelanceerd. De aanwezigen, waaronder vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de pers, maar ook businesspartners waar SamenGroen inmiddels mee samenwerkt, kregen via verschillende presentaties de ins en outs van deze nieuwe en unieke verduurzamingstool uitgelegd.

Op de website van www.Samengroen.com, van twee ondernemers uit Almkerk, valt het volgende te lezen: 'MijnGroeneApp wordt gratis - als geschenk - aan de consument ter beschikking gesteld. MijnGroeneApp is in de Applestore (Apple) en de Playstore (Android) verkrijgbaar. Na registratie ontvangt men een unieke code waarmee men op een spelachtige wijze aan het werk kan. Nadat men de huisspecifieke informatie heeft ingevoerd, ziet men meteen hoe en hoeveel kan worden bespaard. 
MijnGroeneApp geeft een onafhankelijk advies en stelt de consument in staat om zelf te bepalen wat het beste voor hem of haar is.
MijnGroeneapp maakt de consument bewust van het omgaan met energie.
MijnGroeneApp stelt ook professionele partijen zoals producenten en leveranciers in staat om eigen online faciliteiten aan dit platform te koppelen die leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing.
Met MijnGroeneApp kunnen bouwers en ontwikkelaars consumenten direct tonen hoeveel energie hun woning nodig heeft, ‘Nulopdemeter’ is hiermee mogelijk.
Woningcorporaties kunnen met MijnGroeneApp direct de weg naar huurders vinden en hen energiebesparende maatregelen tonen en aanbieden.
 
Tool
Gastspreker Thomas van Belzen benadrukte in een inspirerend betoog het belang van ‘Mijn Groene App’ Hij noemde de app 'een tool die onmisbaar is in de wereld van duurzaam bouwen waar sprake is van verwarring, wantrouwen, bedreigingen, rechtszaken en mislukkingen.'  Van Belzen is schrijver van het boek ‘Duurzaamheidsoorlog, over geld, machtspolitiek en idealen’. Hij beschrijft de geschiedenis van het falende duurzaamheidsbeleid.
 
Spel ‘Wie vindt de meest duurzame oplossing?’
Tijdens de pauze konden de aanwezigen, onder het genot van een drankje, zelf met de app ‘spelen’. Diverse aanwezigen hebben met hun meegenomen jaarafrekening van hun energieleverancier zelf kunnen ervaren dat je snel en gemakkelijk kunt zien waarmee men besparingen kan verwezenlijken.
95% van de aanwezigen slaagde er in om hun gegevens (energieverbruik en pandgegevens en bewonersinfo) in korte tijd in MijnGroeneApp in te voeren waarna de kansen op besparingen zichtbaar werden. Tevens bleek 80% van de aanwezigen grote bereidheid te hebben om te investeren tussen de € 250 - € 15.000.

www.samengroen.com

Lees meer over:

Almkerk groene app samen groen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.