donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kindergemeenteraad zoekt projecten

20 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Voor het vierde jaar organiseert de gemeente Woudrichem een kindergemeenteraad. In de Kindergemeenteraad buigen schoolkinderen uit Woudrichem zich over projecten van organisaties of individuele inwoners  met een maatschappelijk doel. Zij mogen 2.000 euro besteden aan één of meerdere projecten.

In januari 2014 heeft de Kindergemeenteraad haar bijdrage toegekend aan de zwemvijver van Stichting Dierenambulance Altena en aan Stichting De Zonnebloem voor een dagje uit met de bus.  Op 18 april 2014 is de zwemvijver door Stichting Dierenambulance Altena in gebruik genomen. Stichting De Zonnebloem heeft op 25 juni 2014 de busreis met een groep ouderen gemaakt.
Verenigingen en inwoners opgelet!

De gemeente Woudrichem roept daarom verenigingen, maatschappelijke organisaties, en individuele inwoners van Woudrichem op om projecten met een maatschappelijk doel in te dienen. Het hoeft nog geen uitgewerkt project te zijn, een goed idee met een korte toelichting is op dit moment voldoende. U heeft tot 17 november 2014  de tijd uw project aan te melden bij de gemeente.

Voorwaarden
Het project komt ten goede aan de lokale maatschappij. Het project hoeft overigens niet gericht te zijn op kinderen.
De kosten voor het project bedragen maximaal € 2.000,-, minder mag dus ook, dan kunnen meerdere projecten winnen.
Het is een afgerond geheel.  Niet € 2.000,- als bijdrage aan de bouw van een vogelobservatiepost, maar wel € 2.000,- voor de aanschaf van een vaste verrekijker die in de observatiepost komt te staan. Een project kan ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.
De winnaar van het project zorgt zelf voor de uitvoering vóór juli 2015.
Meldt het idee voor een project vóór 17 november 2014 bij de gemeente.

Kindergemeenteraad
De gemeente wil de kinderen laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Zij gaan met elkaar in debat in de echte raadszaal. Raadsleden van de gemeente Woudrichem zijn daarbij hun coach. De kindergemeenteraad beslist uiteindelijk over echte projecten, waarvan er één ook uitgevoerd mag worden. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Op 12 februari 2014 beslissen de kinderen in de slotvergadering van de Kindergemeenteraad welk project een bijdrage ontvangt.
Interesse? Ideeën kunnen ingediend worden via de e-mail griffie@woudrichem.nl

Per post: De Kindergemeenteraad Woudrichem - T.a.v. de griffie Postbus 6 - 4285 ZG  Woudrichem. De gemeente neemt vervolgens contact met u op.

Info
Wilt u eerst meer weten? Neemt u dan contact op met Monique van Pelt via telefoonnummer 0183 308 251 of via e-mail griffie@woudrichem.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.