vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Modder maakt wegen glad

18 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Modder op de weg is een jaarlijks terugkerend probleem. In de oogsttijd en met name in de natte herfstmaanden, zorgt klei die bij de oogst van landbouwvoertuigen afkomt voor verraderlijk gladde wegen. Dit veroorzaakt jaarlijks verkeersongevallen, waarvan sommige met ernstige afloop.

Zo werkt u mee aan het schoon en veilig houden van de weg tijdens de oogst en andere (grond)werkzaamheden:

  • Voorkom vervuiling door modder. Maak materieel goed schoon voordat u de weg opgaat.
  • Plaats tijdens het oogsten modderborden langs de weg om passanten te waarschuwen voor mogelijk slipgevaar. Haal de borden weg zodra de werkzaamheden klaar zijn en de modder opgeruimd is. Het onnodig laten staan van de borden vermindert de attentiewaarde.
  • Mochten er verkeersonveilige situaties ontstaan door de modder op de weg, waarschuw dan de wegbeheerder.
  • Maak vervuilde weggedeelten zo snel mogelijk schoon. Is vegen niet genoeg? Spuit het dan schoon. Ook de bermen moeten schoon zijn.  Modder in de bermen veroorzaakt schade aan de weg doordat het regenwater moeilijker weg kan.
  • Denk ook aan uw eigen veiligheid. Draag een reflecterend veiligheidsvest en gebruik zwaailichten als het donker is.

Volgt de vervuiler de richtlijnen niet op, dan kan hij aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen. Die kunnen zeer ernstig zijn in het geval van een ongeluk. Is de weg niet of onvoldoende schoongemaakt, dan zorgt de wegbeheerder daarvoor en brengt de kosten in rekening bij de vervuiler.     Ook schade aan de weg of de bermen, veroorzaakt door een overschot aan modder of opruimwerkzaamheden, kan worden verhaald op de vervuiler.

Gemeente Woudrichem 0183-308100
Politieteam Altena  0900 8844
ZLTO Altena Biesbosch 0416-351288
Provincie Noord-Brabant 073-6807368u

Bij de gemeente kunt u tegen gereduceerd tarief waarschuwingsborden aanschaffen via Janneke Schoonen via 0183 308100 of via jschoonen@woudrichem.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.