vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jan van Andel trapt ruim 33.000 euro bij elkaar

16 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - VEEN: Er waren nog 300 meters te gaan toen Jan van Andel de straat insloeg naar de Oké FM-studio. Een geringe afstand scheidde hem op dat moment nog van zijn grote doel: 20.000 kilometer fietsen voor het project Cycle for The Hunger. Na een extra rondje was daar het moment van euforie. Van Andel stak zijn hand triomfantelijk omhoog: hij was binnen! De prestatie was geleverd. Oké Magazine, de regionale actualiteitenrubriek op de woensdagavond, was er bij en deed live verslag van de laatste loodjes.

Begeleid door zijn meest trouwe supporters, echtgenote Lena ( 'Ik ben ongelofelijk trots op hem!') en schoonzoon Nico Lankhaar, trapte Van Andel de laatste meters weg. Eerder was hij thuis 'opgehaald' door Oké FM-verslaggever Huib de Groot die met hem de finalerit maakte vanuit Woudrichem. Tussentijds kwam de spreekwoordelijk 'eenzame fietser' ( Ík heb niet eerder in het donker gereden...') een aantal keer in de uitzending.
Eenmaal in de studio liet Van Andel weten ongelofelijk blij te zijn dat hij de afstand had vol kunnen maken. 'Toen ik eraan begon, had ik niet kunnen vermoeden dat het zo zou uitpakken.' Slechts één keer kreeg hij een lekke band. Dat gebeurde op een drietal kilometers van zijn huis. 'Dat was het enige dipje. Verder heb ik met veel plezier de kilometers gemaakt. Mensen reageerden ook best enthousiast. Naarmate het eind in zicht kwam, kwamen er ook steeds meer reacties binnen.' Alle reden voor meer dus. En dat klopte, want hij voegde er direct aan toe: 'Ik voel me gezond, dus ga ik nog een jaar door. Met de rit terug naar Woudrichem maak ik dan direct de eerste kilometers voor de afstand voor 2015. Waneer ik ga finischen weet ik nu nog niet. Dat zal medio mei, juni 2015 worden eer dat ik dat kan zeggen. Dat zal van de winter afhangen. Als ik straks thuis ben ga eerst alle sponsors bedanken die me gesteund hebben.' Dat daarbij direct de vraag komt of hem men hem ook het komende jaar wil steunen, moge duidelijk zijn. Van Andel blijft gemotiveerd fietsen voor het goede doel. 'Met dit alles investeren we in het einde van de honger. Zodat de mensen in het West Afrikaanse Benin het heft in eigen hand kunnen nemen en zélf een einde aan hun honger kunnen maken.'

Cheque
Op 2 november 2014 zal in het Olympisch Stadion in Amsterdam, tijdens de achtste Run for the hunger project, het resultaat van zijn fietsproject Friends Cycle For The Hunger Project, bekend gemaakt gaan worden. 'Ik zal dan enkele ronden door het Olympisch Stadion fietsen, om vervolgens de cheque met daarop de opbrengst te overhandigen.' Het bedrag dat Van Andel bij elkaar trapte, wordt door de Wilde Ganzen vermeerderd met 55%. Op de cheque zal dan een bedrag staan van 33.921,75 euro.

Support
De achterliggende periode kreeg Jan van Andel de nodige aandacht van de regionale media en instellingen. Woudrichem.net steunde de Woerkummer met een banner en frequente publiciteit, Oké FM deed een duit in het zakje en haalde hem diverse malen de uitzending binnen. Maar ook VVV Altena Biesbosch steunde zijn project. Het AD deed eerder uitvoerig verslag van zijn inspanningen en vorige week (11 oktober) was hij in de uitzending bij radio AFM.

Wie informatie wil over de projecten waar het geld aan besteed wordt, gaat naar www.thehungerproject.nl en www.katakle.nl 
Wilt u Jan sponsoren of hem blijven volgen, neem dan contact met hem op:

Jan van Andel
Meidoornhof 12
4285 DJ  Woudrichem
E-mail: janvanandel.woudrichem@ziggo.nl
Tel.: 06-51991003

(Foto's Jan van Andel - Boven: de finish van Jan. Linksonder: Oké FM vraagt hem direct na afloop naar zijn eerste reactie...)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.