vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Goede seizoensafsluiter voor Schalken Hoegee Suzuki team

14 oktober 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De laatste races van het seizoen stonden op het programma voor het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Superbikes. Omdat The Race of the Champions bestaat uit twee races, was het een druk programma. Nadat de vorige race op een geleende Honda verreden werd, was Coureur Peter Schalken blij dat hij met zijn nieuwe Suzuki aan de start kon verschijnen.

De kwalificatietrainingen werden verreden onder droge omstandigheden, en een mooie vierde startplaats was het resultaat. Op zondag werden de races allebei in de middag verreden. Het was een stuk kouder als zaterdag, en in de eerste race was de baan gedeeltelijk nat. Peter had een goed start maar voor de tweede doorkomst werd de race stilgelegd vanwege een valpartij van een coureur en daardoor lagen er onderdelen op de baan. Ook bij de herstart was Peter goed weg. De aansluiting bij de eerste twee kon de Dussense coureur niet houden, maar hij liep uit op de nummer vier. Op een derde plaats liggend werd de race afgevlagd, en het podium was een feit.

Aanpassingen
Voor de race twee werden nog wat kleine aanpassingen gedaan aan de afstelling. Ook bij de tweede race zat Peter er weer goed bij. De veranderde afstelling bracht niet helemaal wat er gehoopt was, maar ook nu kon Peter Schalken een derde plaats vast houden en voor de tweede keer op één dag beklom de Coureur uit Dussen het podium voor de derde plaats. Het was voor Peter Schalken en zijn team een heftig seizoen, met in het eerste raceweekend een zware valpartij en daardoor een hersenkneuzing. Bij de eerste race na zijn rentree een afgeschreven motor, en voor de laatste race een compleet nieuwe motor! Al met al een bewogen jaar, maar in 2015 staat Schalken Hoegee Suzuki weer aan de start.

(Archieffoto Peter Schalken)

Lees meer over:

motorsport Races peter schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.