vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 gaat goed van start

13 oktober 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor de selectiezwemmers van ZVDO’74 is het seizoen afgelopen zaterdag officieel begonnen. In het nieuwe zwembad in Andel werd de eerste competitiewedstrijd gezwommen.

ZVDO’74 komt inmiddels al een aantal jaar uit in de landelijke C-competitie en doelstelling dit seizoen is wederom handhaving. Vooraf was al wel duidelijk dat het lastig ging worden om de topscore van vorig seizoen te verbeteren. Door personele problemen en een compleet nieuwe jeugdploeg was de uitdaging groot. Desondanks was de ploeg slechts 44 seconden langzamer dan vorig jaar.

Verrassingen
De nieuwe jeugdploeg zorgde voor diverse verrassingen. Zo verpulverde Bart de Fijter, Soo Yin van Noorloos, Lisette Groenendijk en Mika van Andel hun inschrijftijd op de 4x50m wisselslag. Op de 50m vrije slag en de 100m wisselslag wist, naast de estafettezwemmers, ook Anna Kolff haar tijden flink te verbeteren.

Tessa den Dekker en Marlies van Rijswijk zorgde voor de punten op de 200m vrije slag en 100m schoolslag. Beide dames zwommen beide een mooi pr op de 200m vrije slag maar kwamen net tekort om hun tijd op de 100m schoolslag te verbeteren. Bij de jongens zorgde Benjamin van Leeuwen voor de grootste tijdsverbeteringen met 9 seconden op de 200m vrije slag en nog eens 6 op de 100m schoolslag. Ook Jetse Brienen, Yulian Oppenhuizen en Jeffrey van der Mooren lieten zich van hun beste kant zien en verbeterde zich behoorlijk op deze afstanden.

Voor de meisjes van jaargang 2002 stonden de 100m rugslag en de 100m vlinderslag op het programma. Danine Besselink, Shifra van Houwelingen en Marit Westerlaken zorgde hier voor de punten met flinke persoonlijke records op beide afstanden. De jongens wisten dit voorbeeld een goed vervolg te geven. Zo verbeterde Harber den Hartog zich met 8 seconden op de 100m rugslag, Damian van Andel en Geert van der Garde met 5 seconden en Mitchell van der Mooren met 1 seconde. De grootste tijdsverbetering deze middag kwam op naam van Harber. Hij verbeterde zich met 29 seconden op de 100m vlinderslag.

Lisanne van Giessen, Renske den Dekker en Berdine den Hartog waren succesvol op de 100m rugslag met flinke tijdsverbeteringen. Daarnaast wisten Renske en Berdine zich ook te verbeteren op de 200m schoolslag. Bram van Bergeijk, Sven Westerlaken, Mike Klip en Frank Hartman hebben de goede vorm van vorig seizoen meegenomen naar dit seizoen met enkele goede tijden op zowel de 100m rugslag als de 200m schoolslag.

Prestaties
Ook bij de dames en heren waren er enkele goede prestaties te vinden. Zo verbeterde Petri Velthuis zich op de 400m vrij slag. Anouck Oppenhuizen zwom deze afstand voor het eerst en deed dit niet onverdienstelijk.  Jan Willem Vaneker wist zich ook op de afstand flink te verbeteren. Voor Arnold Bok was er een ook kleine tijdsverbetering op de 100m wisselslag.

De afsluitende estafettes zorgde uiteraard weer voor het nodige spektakel. Op de 4x100m wisselslag wisten Renske den Dekker, Lisanne van Giessen, Anouck Oppenhuizen en Petri Velthuis hun inschrijftijd aan te scherpen. Helaas lukte Wim Crielaard, Iwan Elshout, Jan  Willem Vaneker en Gert Jan den Dekker het niet om hun tijd op de 4x100m vrije slag te verbeteren.

De komende weken staan er nog diverse andere wedstrijden op het programma. Zo zal de jeugdploeg zich eind oktober gaan melden in het Belgische Gent voor hun internationale toernooi. 15 november staat de tweede ronde van de competitie weer op het programma.

Lees meer over:

aquaaltena zwembad zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.