woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Solide start competitie BBZ

13 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / PAPENDRECHT - In Papendrecht begon voor de Biesboschzwemmers de competitie van het seizoen 2014-2015. In vier wedstrijden gaat geprobeerd worden om zich te handhaven in de Landelijke C-klasse waar men sinds vorig seizoen in uitkomt. Met een oogst van 35 persoonlijke records en 34 limieten voor de diverse Brabantse Kampioenschappen was het een goed begin.

De jongste zwemmers moesten deze wedstrijd 100 wisselslag en 50 vrije slag. De laatste afstand hebben de meeste al eens gezwommen en iedereen wist dan ook zijn of haar persoonlijk record vaak met meerdere seconden aan te scherpen. Maud de Visser wist voor het eerst binnen de 40 seconden te blijven, terwijl Jan-Bart Verheij net boven die grens bleef steken. De 100 wisselslag was voor de meeste nieuw. Alle zwemmers (9!) wisten de afstand uit te zwemmen, maar helaas was bij sommige de vlinderslag niet goed genoeg en werden ze gediskwalificeerd. Voor Maud en Chimène Huisman was het niet een nieuw nummer en zij wisten zich te verbeteren. Maud deed dit met bijna 14 seconden terwijl Chimène ruim 6 seconden van haar tijd haalde.

De groep hierboven qua leeftijd, de junioren, moesten veelal 100 vlinderslag en 100 rugslag zwemmen en ook hier was weer de nodige progressie te vinden. Rebecca Branderhorst en Laura Verhoeven zwommen voor het eerst de vlinderslag en deden dit reglementair goed, waarbij zeker de tijd van Rebecca heel snel was. Beide hadden zich op de rugslag al verbeterd. Andere die op deze nummers aan de start kwamen waren Femke Golverdingen, Leendert Paans, Ilse van de Pol, Simon Schmidt en Julia Verhoeven. De meeste wisten zich op één of beide nummers te verbeteren en anders was het verschil met de beste tijden niet groot.

Andere junioren waren ingedeeld op de 100 schoolslag en 200 vrije slag en ook daar ging het heel goed. Bij de jongens moesten Xander Korsman en Nick Lisman de zieke Tom Kruis zien op te vangen. Xander wist ondanks een onwillige knie zich te verbeteren op de 200 ‘vrij’, terwijl Nick op beide afstanden grote stappen maakte. Op de schoolslag haalde hij 8 seconden van zijn tijd en bleef hierdoor binnen de vervangende tijd en wist dus punten te scoren voor de club. Op de 200 vrije slag had hij na 150 meter een black-out, maar wist toch zijn tijd aan te scherpen. Een volgende keer gaat hij hier natuurlijk weer een stuk harder op, want de tijd die hij nu aan de kant hing zal hij dan zeker als winst omzetten. Bij de meisjes waren Redine van Breugel, Carmen Damen, Larissa Huisman en Anne-Lize de Raad ingeschreven. De meeste kwamen met persoonlijke records uit het water en in sommige gevallen gingen zelfs tussentijden als nieuwe persoonlijke records de boeken in.

Verbeteren
Bij de jeugd was er deelname van Jade Groeneveld, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst aan de 100 rugslag en 200 schoolslag. Jade wist zich op de schoolslag te verbeteren, terwijl Sanne en Thomas redelijke tijden noteerden op beide onderdelen. Sanne is op dit moment niet fit, maar wilde toch zwemmen en Thomas kan minder trainen dan hij zou willen waardoor zijn tijden niet zo snel zijn als hij wenst.

 Bij de senioren was het een druk programma met de 50 rugslag, 100 schoolslag, 100 wisselslag en 400 vrije slag. De Biesboschzwemmers hebben bij zowel de dames als de heren een redelijke brede groep en dus kunnen daar punten gescoord worden voor de telling. Harry Cornet zwom voor het eerst sinds minimaal 15(!) jaar weer eens een 400 ‘vrij’. Aan het einde merkte hij dat hij hier weinig ervaring mee heeft, maar toch was hij redelijk tevreden. Op de 100 schoolslag en later in de estafette liet hij zien er voor te gaan en scoorde zo de brood nodige punten. Andere heren die aan de start kwamen waren Bastiaan Baggerman, Dennis Klop, Lukas Schmidt en Mark Visser. De prestaties waren in de meeste gevallen redelijk tot goed te noemen, maar toch werden er enige punten verloren door de afwezigheid van enkele zwemmers.
 Bij de dames scoren Marcha Admiraal, Tonny Klop-Methorst, Marjo Goelema, Kim Wijnja, Sabrina Boekhout en Marjolein van de Berg de nodige punten. Marcha kwam alleen niet op de schoolslag aan de start, maar liet op de andere onderdelen haar klasse zien. De klasse was er ook van Tonny en Marjo op de schoolslag door er een spannende onderlinge race van te maken. Marjo wist op de wisselslag het Sabrina heel moeilijk te maken waardoor zij als tweede zwemster meetelde. Marjolein en Kim vielen vooral op met hun tijden op de rugslag.

Tegenstanders
Bij de diverse estafettes moesten de Werkendammers het op drie van de vier nummers afleggen tegen de tegenstanders van De Geul uit Papendrecht, De Schotejil uit Middelharnis en De Duck uit Brielle, maar de dames wisten hun nummer, de 4 x 100 wisselslag, wel winnend af te sluiten.

 Over enkele dagen is de stand bekend en dan zal op 15 november opnieuw in Papendrecht de strijd aangegaan worden met de eerder genoemde tegenstanders met als doel om minimaal de behaalde klassering te behouden. (BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.