maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Suijkerbuijck en Spruyt winnaars in Kurenpolderloop Hank

11 oktober 2014 (door WerkendamNet)

HANK- Melany Spruyt en Maico Suijkerbuijck hebben in de stromende regen de derde 10 kilometer Kurenpolderloop in Hank gewonnen.

Het zag er zaterdagmorgen tijdens het opbouwen qua weer zo mooi uit maar helaas een uur voor de start vielen de eerste regendruppels en dat is niet meer gestopt, voor de toeschouwers niet leuk maar doordat er geen wind was perfect hardloopweer. De ruim vijftig jeugdlopers maakten er desondanks spannende wedstrijden van en dit beloofde wat voor de 5 en 10 kilometerloop.

Een half uur later dan de bedoeling was, door de afsluiting van de A27 waren veel lopers laat aanwezig, stormde Suijkerbuijck naar voren en nam resoluut de leiding in de wedstrijd die hij twee jaar geleden, toen nog over 15 kilometer, ook op zijn naam wist te schrijven. Kort achter hem liep Toon Heeren uit Etten Leur, een topmaster 45 en regioloper Egbert Hooijkaas en Paul Visser konden hier niet mee mee en gingen samen op pad. Na 3 ronden kwamen Suijkerbuijck en Heeren samen door en zij gingen strijden om de totaal overwinning. Hooijkaas was weggelopen bij Visser en zou met ruime achterstand als derde overall binnenkomen. Suijkerbuijck liet zijn snelheid aan het einde gelden en kwam als winnaar na 33.03 minuten over de streep met Heeren, wel winnaar bij de master 45, op 10 seconden als tweede.

Sterk
Bij de dames waren Melany Spruyt en Marjon van de Wansum zeer aan elkaar gewaagd . Zij liepen drie ronden van 2,5km lang samen op. Spruyt, na een zware trainingsweek van meer dan 100km in voorbereiding op de marathon van Etten Leur, wilde het niet op een eindsprint aan laten komen en probeerde valk voor de finish weg te lopen wat leek te lukken maar van de Wansum kwam de laatste honderden meters weer zeer sterk opzetten maar Spruyt hield aan de finish 1 seconde over en werd winnares in een snelle tijd van 38.41.

Opvallend was dat de master 55 klasse een zeer sterk podium liet zien met Jaap Stijlaart in 37.26 als winnaar met heel kort daarachter Bert Streumer uit Utrecht. De organisatie was tevreden met meer dan 170 deelnemers totaal.

De volgende en laatste wedstrijd van het Running Center Road Circuit is de 21 kilometer Vestingstadrun in Woudrichem over drie weken. Alle info en uitslagen kun je vinden op www.altenaroadcircuit.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.