vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Twintig dichters maken 72 gedichten in de Biesbosch

7 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag 4 oktober kwamen zestien dichters voor het eerst bij elkaar om samen met vier bekende dichters het komende jaar 72 seizoen-gedichten te maken. Frank van Pamelen (onder andere bekend van het radioprogramma ‘Vroege Vogels’) was de eerste BN-dichter die samen met de zestien dichters het project startte. In totaal komt er op acht plaatsen langs wandelpaden een carrousel met vier gedichten; voor elk seizoen eentje over die specifieke locatie.

Om half elf werd iedereen door het Biesbosch-museum met koffie en koek verwelkomd, waarna het gezelschap vertrok voor een tocht met de fluisterboot. Er werd inspiratie opgedaan en Frank droeg gedichten voor. De dichters kregen na afloop allemaal een locatie toegewezen en een lunchpakket voor onderweg naar die locatie om het eerste seizoengedicht te maken.

Van de zestien ingezonden gedichten worden er per seizoen maar zes gekozen (plus telkens twee van de BN-dichter) voor de acht locaties. Best spannend dus, want er zijn elk seizoen tien gedichten die af moeten vallen. Voor de volgende seizoenen zijn Anna Enquist (winter) en Wim Daniels (lente 2015) benaderd. Ook zij gaan voor ‘hun’ seizoen op stap met de zestien dichters. Stichting Poëzie Land van Altena is, in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en het Biesboschmuseum, de bedenker van het project.

Voor meer informatie: bestuurslid Marcel Vaandrager  info@marcelvaandrager.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.