vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dieren bij de Dagopvang

3 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In de week van Nationale Dierendag 2014 organiseerde Kinderopvang Woudrichem de themaweek ‘Dieren bij de dagopvang’. Deze week stond bol van de educatieve activiteiten voor het jonge kind omtrent dieren.

Zo mochten alle kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hun eigen huisdier, of een foto ervan, meenemen als zij dat wilden. En erover vertellen. Ook hun favoriete dierenknuffel was van harte welkom. Daarnaast bezocht de kinderopvangaanbieder met een groep peuters de dierenkliniek in Woudrichem. Daar kregen zij van de dierenarts een rondleiding. Eén van de pedagogisch werkers van Kinderopvang Woudrichem had haar hondje meegebracht. Die kreeg van de kinderen een lekker koekje en mocht vervolgens even op de weegschaal gaan staan. De peuters hadden plezier voor tien. Na afloop kreeg iedereen een speeltje voor zijn eigen huisdier mee naar huis.

Groot scherm
Ter afsluiting van het thema is de veelbesproken en geprezen natuurfilm De Nieuwe Wildernis op groot scherm vertoond. De kinderen konden nauwelijks geloven dat deze natuurpracht zich gewoon op Nederlandse bodem afspeelt.

Het was al met al een geslaagde week met bijzondere ervaringen voor de kinderen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.