vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Peter Schalken achtervolgt door materiaalpech

2 oktober 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Het was vrij snel duidelijk dat het motorblok van de racemachine van Peter Schalken niet te repareren was. Aansluitend werd gezocht naar een ander motorblok. Dat kostte de nodige tijd.

Tot de oplossing was gevondne kon Schalken een Honda CBR 1000 lenen van team Parfum.nl. De trainingen op een vreemde motor verliepen zeker naar tevrednheid en de coureur uit Dussen mocht starten vanaf een vijfde startplaats. De race verliep goed en de vijfde kon door Schalken worden vasthouden tot een ronde voor het einde. Toen kreeg de Honda kuren. Teleurgesteld moest de racer de strijd staken.

Goede raad was duur. Maar Peter Schalken kreeg voor de Classic demoraces in Giessen een gloednieuwe Hoegee geprepareerde Suzuki.

Het team van Hoegee Suzuki performance hadden alles in het werk gesteld om de motor gereed te krijgen. Op de demodag liet Schalken zien eht racen niet verleerd te zijn. Dat belooft wat voor de laatste races van het seizoen op 11 en 12 oktober op het TT circuit in Assen.

(Archieffoto Peter Schalken)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.