vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys-trainer Ton Cornelissen als ambassadeur in actie

1 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Trainer Ton Cornelissen van Kozakken Boys komt zaterdag in actie als ambassadeur van de 1We Football Playgrounds. Tijdens de wedstrijd Kozakken Boys - Spakenburg gaat hij zelf, samen met zijn dochter en twee van haar vriendinnen, collecteren onder het aanwezige publiek.

De opbrengst gaat naar de realisatie van voetbalvelden in de sloppenwijken van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede. Met de 1We Football Playgrounds van 1We - Een Wereld Idee krijgen kansarme kinderen de kans om zich via sport en educatie te ontwikkelen. In Brazilië kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven.

Doeltreffend
Waarom Ton ambassadeur is van de 1We Football Playgrounds? “Ik ben zelf in Brazilië geweest en heb met eigen ogen gezien hoe voetbal daar leeft. Die kids zijn er elke dag mee bezig. Voetbal verbroedert mensen, van welke bevolkingslaag dan ook. Het is een sport die bij iedereen iets losmaakt. Ik vind dat we met z’n allen moeten bijdragen om elk kind, waar ook ter wereld, de kans moeten geven om te voetballen als basis voor een betere toekomst. Een collecte is daarvoor een heel doeltreffend middel.”

Say YES to Play
Elk voetbalveld krijgt een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met eromheen allerlei activiteiten. Hiermee krijgen de 1We Football Playgrounds ook een empowerment functie voor de wijk. Het doel is om met elk veld per jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren.

Onder het motto ‘Say YES to Play’ zetten zich inmiddels al 17 (oud-)profs als 1We Sportambassadeur in voor het voetbalproject. Naast Ton Cornelissen zijn dat onder anderen Berry Powel (ook van Kozakken Boys), keeperscoach Arno van Zwam (ADO Den Haag en Jong Oranje), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Dario Tanda (FC Twente) en Bart Vriends (Go Ahead Eagles).

Steun Ton!
Ben je zaterdag niet aanwezig, maar wil je Ton Cornelissen wel steunen als ambassadeur? Sms dan YES naar 1008 en bepaal zelf welk bedrag je doneert. Kijk voor meer informatie op: www.1We.nl en www.facebook.com/SayYEStoPlay.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.