vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Frank van Pamelen bij start jaarproject in de Biesbosch

27 september 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In najaar 2015 zullen de werkzaamheden in de Noordwaard zijn afgerond. Nieuwe wandelroutes zullen zijn aangelegd en bestaande routes opgeknapt. Stichting Poëzie Land van Altena gaat de wandelpaden in dit gebied opfleuren met 32 gedichten. Op acht plaatsen zullen zogenaamde seizoen gedichten verrijzen. Voor ieder seizoen een gedicht voor die bepaalde locatie.

Om dit te bewerkstelligen trekken komende vier seizoenen dichters er onder leiding van een bekende dichter op uit om inspiratie op te doen. Op zaterdag 4 oktober om 10.30 uur zullen de dichters onder leiding van Frank van Pamelen (onder andere bekend van het radioprogramma ‘Vroege Vogels’) de aftrap doen voor dit bijzondere poëzieproject.
Er wordt dan een vaartocht gemaakt met de fluisterboot met aansluitend een wandeling door het gebied. Daarna krijgt iedere dichter een locatie toegewezen om een herfstgedicht over te schrijven.

Frank van Pamelen jureert de inzendingen en levert zelf twee gedichten. In december wordt er voor de dichters een snerttocht georganiseerd.

De stichting probeert voor die gelegenheid Anna Enquist te krijgen. Voor volgend voorjaar en zomer heeft de stichting ook leuke bijeenkomsten in petto. In het najaar als het gebied weer wordt opengesteld zullen behalve de al aanwezige kunstwerken in het gebied ook de 32 gedichten te lezen zijn.   

Lees meer over:

poezie project Noordwaard Dichters
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.