Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Gewapende overval woning Veense Put. Man in arm geschoten (update)

25 september 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Om even voor 09:00 uur kwam het volgende bericht op de redactie binnen: '#Veen #overval Veense Put. Daders nog voortvluchtig. Politieonderzoek loopt. (Technische) recherche en ook #slachtofferhulp aanwezig.' De alarmcentrale noteerde de eerste melding om 08:15 uur

Voorafgaand werd de Veense gemeenschap opgeschrikt door loeiende sirenes van toesnellende ambulances. Het bleek alles te maken te hebben met een gewapende overval op een woning op de Veense Put. Een bewoner werd daarbij gewond. De politie spreekt over 'daders'. Het zou dan ook gaan om twee overvallers, die op de vlucht zijn geslagen.

De technische recherche is begonnen met een sporenonderzoek. Slachtofferhulp is ter plaatse en ondersteunt de bewoners van de recreatiewoning. Verdere details ontbreken op dit moment.

UPDATE - 1 - (10:15 uur)
Twee gemaskerde mannen drongen de woning binnen en eisten geld. De bewoner was niet van zins dat 'zomaar' te geven en er ontstond een worsteling waarbij ook geschoten zou zijn. De huiseigenaar raakte in ieder geval lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bewoonster ging mee voor controle. 

De daders gingen er spoorslags vandoor maar namen toch een onbekend bedrag aan geld mee. Hoe zij zijn gekomen en op welke manier zij zijn vertrokken, is vooralsnog niet duidelijk. Volgens de bewoners hadden de daders een 'Duits accent.'

De politie heeft ter plekke speurhonden ingezet. Van de daders ontbreekt echter ieder spoor.

UPDATE - 2 - (11:30 uur)
Een Aalburger die op de Veense Put aanwezig was, meldt de redactie van Aalburg.net dat het gaat om 'oudere mensen'. Hij noemt naam en toenaam. 'De bewoners zijn vastgebonden en werden behoorlijk toegetakeld,' aldus zijn telefonische verklaring. De bewoner werd bij de worsteling in de arm geschoten. Volgens de melding aan de redactie zou de overval in alle vroegte om 07:00 uur zijn begonnen. 'De gemaskerde daders spraken Duits, wel gebrekkig, maar het was Duits.'

Het vermoeden bestaat dat de daders via de weilanden de Veense Put zijn opgekomen. Ook wordt door de politie niet uitgesloten - alle opties worden  opengehouden - dat het tweetal al op de Veense Put aanwezig was. 'Wellicht huurden zij daar een woning.'

Beelden, afkomstig van de camera bij de inrit van het recreatiepark, laten overigens niets zien. De camera werd juist afgelopen vrijdag bij de inrit van de Veense Put geïnstalleerd. Wel zijn ter plekke bandensporen aangetroffen. Of die afkomstig zijn van een auto, al dan niet betrokken bij de overval, is (nog) niet helder. De politie heeft de camerabeelden veiliggesteld.

17:00 uur: Inmiddels gaat in de Veense gemeenschap het verhaal dat 'de gewapende overval om meer zou gaan dan om een bejaarde met spaarcentjes...' Vooralsnog zijn hier geen aanwijzingen voor, hoewel de politie niets uitsluit.

22:30 uur - De politie is tot 18.00 uur bezig geweest met sporenonderzoek. De bewoner werd eind van de middag geopereerd waarbij de kogel uit de arm is verwijderd. Beiden slachtoffers maken het naar omstandigheden goed.

UPDATE - 3  -

Hoewel het voorval los staat van de overval moest het al aanwezige ambulancepersoneel ook in actie komen voor een andere bewoonster van de Veense Put die 's morgens onwel werd. Zij is afgevoerd met pijn op de borst en in de arm.

Tweet
Onderstaand de tweet van 09:00 uur afkomstig van de Politie Breda...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.