donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Park Groenendijk waarschijnlijk in november klaar

24 september 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De schop voor de werkzaamheden in en rond park Groenendijk ging afgelopen maand mei de grond in. Door onvoorziene omstandigheden wordt het gerenoveerde park later opgeleverd dan gepland.

De aannemer heeft de planning bijgesteld, onder andere omdat de levering van nieuwe straatstenen op zich liet wachten. De werkzaamheden aan de straten en het riool hebben meer invloed op de werkzaamheden in het park dan was ingeschat, zo laat de gemeente weten. 'Daarom hebben we de geplande opleverdatum van het park moeten loslaten. In plaats van het park vlak voor de bouwvak op te leveren, is besloten om de werkzaamheden deels mee te laten lopen met die van de straten er omheen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in oktober klaar.'

Maar inmiddels is er wel het nodige gebeurd. De Jacoba van Beierenstraat is klaar, de dierenweide is verplaatst en in het park zijn al speeltoestellen aangebracht. Daaronder de drie toestellen die door buurtvereniging Buiten de Poort zijn aangeschaft met het gewonnen geld van de Rabobank Altena Awards. De buurtvereniging heeft op 2 augustus de handen uit de mouwen gestoken om het huisje van de dierenweide een opknapbeurt te geven. Nu is alles in gereedheid voor de terugkeer van de dieren in het najaar.

Nadat in oktober de werkzaamheden zijn afgerond, zullen in november bomen en planten worden aangebracht. Wanneer in 2015 de bomen in het blad staan en het gras groen kleurt in het park, zal er een moment gekozen worden voor de feestelijke oplevering van het project in aanwezigheid van wethouder Renze Bergsma.

Vernielingen
Heel teleurstellend voor buurtvereniging en omwonenden was het dat, na het eerste weekend dat de speeltoestellen er stonden, vandalen stoeptegels op de toestellen hadden kapotgeslagen. Wethouder Bergsma over de vernieling:”Ontzettend vervelend voor de kinderen die gebruik van de toestellen willen maken en voor de buurtvereniging die zo veel werk heeft verzet om de mooie speelplek samen met de gemeente te realiseren. Laten we er samen voor zorgen dat het mooi blijft.”

Wie vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met de afdeling Openbare Werken van de gemeente Woudrichem, telefoonnummer (0183) 308 100.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.