vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Ondernemend Altena op expeditie in Zaak op scherp

24 september 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De jongste editie van De Zaak op scherp kan de boeken in als succesvol. De ruim zestig ondernemers uit Altena die het zesde Kennisseminar bezochten, fristen hun kennis op of namen nieuwe inzichten mee naar hun bedrijf. Plaats van handeling was Golfpark Almkreek.

De plenaire meeting werd gehouden in De Parkzaal. Dagvoorzitter Cor Spek (Netwerkplatform Ondernemend Altena) praatte de onderdelen aan elkaar en runde het programma die avond.
Direct na het welkom gingen de ondernemers uiteen voor het seminar van hun keuze. Erno Kwetters (Blankers & Van Vark) informeerde zijn gehoor over fiscale zaken. In de naastgelegen Greenzaal deed mr. Willeke Bieshaar en mr. Teunis Boer (Bouman en Van Dommelen Advocaten) dat over het 'nieuwe' arbeidsrecht.

De workshops in de tweede sessie handelden over financieringsvormen, besproken door Leontine Treur (econoom) in de (inmiddels behoorlijk warme) Greenzaal. Trainer/coach Arjan Koopmans wist zijn gehoor in De Parkzaal te boeien met een meeslepende verhandeling over gedragsanalyse: hoe creëer je een goede match met potentiële klanten of medewerkers? Dit deed hij aan de hand van de zogehten DISC-methode.

Innovatie Expeditie
Na de pauze werd de hoofdpresentaite verzorgd door Gijs van Wulfen. Deze spreker werd ooit door Linkedin gekozen als een van de 500 Influencers. En gekozen als nummer drie  van de Internationale Top 40 Innovatiebloggers 2013. 'Perfectionist die met zachte hand en een strakke structuur een innovatie-expeditie faciliteert.' Hij nam de zaal mee aan de hand van zijn Innovation Expedition. Van Wulfen: 'De wereld verandert razendsnel. Diensten en producten kunnen van de ene op de andere dag verouderd zijn. Ondernemers die niet meebewegen, worden moeiteloos ingehaald door concurrenten met een innovatiever of goedkoper aanbod. Wie denkt dat dat alleen voor hotels, uitgevers of taxibedrijven geldt, komt bedrogen uit. Elke branche krijgt met ontwrichtende businessmodellen te maken. De noodzaak om te innoveren is dus groter dan ooit.'
Aan de hand van de VOORT innovatiemethode, die werkt als een routekaart, nam hij de aanwezigen mee op ontdekkingsreis. Deze reis bestond uit vijf stappen: Vertrekken, Ontdekken, Ontwikkelen, Reflecteren en Terugkeren (VOORT). De spreker illustreerde deze stappen met verhalen over ontdekkingsreizen, inspirerende quotes, handige innovatieroutekaarten, praktische checklists en tools.
De expeditie-opbrengst bestond uit 'zinvolle souveniers in de vom van mini new business cases.'

Na afloop was er alle tijd en ruimte om te netwerken en ervaringen over de avond uit te wisselen.

(Foto: Spreker Gijs van Wulfen op expeditie | Foto Lisette de Rade - Lisette de Rade Photography)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.