donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Brand bij De Heus Veevoeders

23 september 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gisteravond brak bij firma De Heus in Andel een fikse brand uit. Het vuur bij het veevoederbedrijf ontstond in de machinekamer van een hamermolen. Dit apparaat vermaalt materiaal tot kleine deeltjes. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brandweer reed na de alarmering om 22:27 uur met spoed naar de Hoge Maasdijk. Brandweer Midden-West Brabant liet in een tweet weten: ''Flinke brand bij veevoeder  / kunstmestbedrijf. Brandweer met hoogwerker en 3x tankautospuit ter plaatse." Dat bericht werd om 23:16 uur verzonden.

De korpsen uit Wijk en Aalburg, Gilze en Breda werden te hulp geroepen. Uit Waalwijk kwam een hoogwerker voor assistentie om zeker te weten dat er geen meerdere brandhaarden zouden zijn. Dat bleek overigens niet het geval..

Om 12:15 uur werd het sein 'Brand meester' gegeven. Wel was men nog geruime tijd bezig met nabluswerkzaamheden en het ventileren van de ruimte.

Voor zover bekend zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Over de oorzaak is niets bekend, evenmin als over de omvang van de schade..

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.