donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Groot en grut 2 geslaagd te water

22 september 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Groot & grut 2, de honderdste St Ayles Skiff kennelijk, werd afgelopen vrijdag feestelijk gedoopt en tewatergelaten onder luid getoeter van schepen in de haven. Het is een 'mooi scheepje' en was een 'mooi feestje', aldus Bart de Kock, één van de leden van WSV Roeien uit Woudrichem.

Voor deze gelegenheid was Alec Jordan en zijn partner Jane speciaal overgekomen vanuit Leven in Schotland en het was de eer aan Alec om hem op Schots traditionele manier te dopen met de fles twaalf jaar oude whisky, die hij had meegenomen. Alec Jordan is de St Ayles Skiff kit ontwikkelaar en verkoper voor de UK. De tewaterlating gebeurde met een lang sleeptouw waar de leden en belangstellenden uit Woudrichem aan stonden. De schepen in de haven gaven een traditioneel saluut op hun scheepshoorn.

Aan de tewaterlating ging een jaar hard bouwen vooraf  om de tweede St Ayles Skiff van de vereniging te bouwen. De bouw gebeurde bij Havelaar Timmerwerken op zolder. 'De ervaring opgedaan met de eerste St Ayles Skiff kwam bij de bouw goed van pas. Groot & grut 2 krijgt het NL03 nummer van de SCRA en is daarmee naast de Dwarsbongel de derde St Ayles Skiff van Nederland.' Aldus de vereniging op Facebook.

In 2013 deed de Woerkumse club mee met de Great River Race, London's River Marathon op de Thames met Groot & grut 1. In 2014 wordt deze op 27 september gehouden.

(Foto WSV Roeien)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.