woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Buurtpreventieteams treffen elkaar

20 september 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA /  NIEUWENDIJK: - Alle buurtpreventieteams, actief in het Land van Heusden en Altena, ontmoetten elkaar afgelopen woensdag op het politiebureau van Nieuwendijk. Dit naar aanleiding van een uitnodiging van Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de politie. Buurtpreventie is het fysiek door bewoners (meestal herkenbaar gekleed) van een woonwijk / buurt laten controleren op onregelmatigheden. Dit gebeurt veelal in samenwerking met gemeente en politie.

Wijkagent Job van Breugel liet filmpjes zien met aandachtspunten waar buurtpreventieteams alert op moeten zijn bij verdachte situaties. Ook werd uitgelegd wat de meldkamer precies doet. De Meldkamer en de buurtpreventieteams moeten zo goed mogelijk kunnen samenwerken. Daarbij zijn zaken van belang als: waar moet je op letten, welke gegevens zijn belangrijk voor de Meldkamer?

Meewerken

In de regio zijn op dit moment zes buurtpreventieteams actief. In alfabetische volgorde is dat in Almkerk, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam (i.o.), Woudrichem en Wijk en Aalburg. Elk team heeft specifieke zaken waarop men let, afhankelijk van de buurt of wijk waarin het team opereert. Dat varieert van dat woninginbraak, verkeersveiligheid tot jeugdoverlast. Onderling communiceren de teams via  bellijsten, whatsapp-groepen of een speciale alarmeringsapp.

Wie mee wilwerken binnen een buurtpreventieteam of die wil ozpetten neemt contact op met zijn of haar gemeente. Onderstaand de gegevens. Aalburg: Fiona Spit, 0416-69 87 60, f.spit@aalburg.nlWerkendam: Mark Peeters, 0183-507395, mark.peeters@werkendam.nl Woudrichem: Mirjam van Milligen, 0183-308246, mmilligen@woudrichem.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.