woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos niet van start in slotetappe Belgium Tour

16 september 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De laatste etappe in de Lotto Belisol Belgium Tour liet Marianne Vos gisteren (maandag 15-9) aan zich voorbijgaan. Ze had haar doel bereikt in de Belgische ronde en wilde in de aanloop naar het WK niets meer forceren. In overleg met ploegleider Koos Moerenhout besloot Marianne dan ook de lastige slotrit niet meer te rijden. 

Onlangs voelde de regerend wereldkampioene zich in de Holland Ladies Tour niet helemaal fit. Halverwege stapte ze uit die koers om een rustperiode in te lassen. Dat pakte goed uit. In de Belgische ronde wilde ze de afgelopen dagen weer het goede gevoel krijgen en koershardheid opdoen. Met de ploegleiding sprak ze af niet voluit te gaan. Marianne: "Dat is prima gelukt. Het was een lekker rondje om mee te maken en de proloog en ploegentijdrit gaven mij beide een goede prikkel."

Doel bereikt
"Ik ben in de Belgische ronde van start gegaan om er weer lekker door te komen", zegt ze verder. "Dat was het doel en zeker niet om de koers te gaan beheersen. Dat heeft de ploeg vervolgens wel gedaan en dat was hartstikke leuk. Ik voel, dat ik hier mijn doel heb bereikt. Ik wil niets meer forceren, want op het WK wil ik er voor honderd procent staan. Vanaf vandaag is alle aandacht volledig op het WK gericht." (RaboLiv.com)

(Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.