vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nazomeren op het Liniepadfestival

15 september 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het derde Liniepadfestival op en rond fort Altena wordt gehouden op 20 en 21 september. Een ideale gelegenheid om het einde van de zomer te vieren met natuur, cultuur en erfgoed langs het Liniepad. Het thema is dit jaar ‘Waterkracht’.

Witte Wieven in het bos, de Schrik van de Waterlinie, Zalmen op het droge, een Beeldentuin, Kunstbunker en Watersafari zijn slechts enkele onderdelen van het programma dat wordt gehouden van 11.00-17.00 uur. Zaterdag treedt het popkoor A27 en muiterij Kantje Boord, zondag is de muziek van Jolie Coeur en een troubadour. Beide dagen draaien de watermolens van de waterlinie en wordt in het molenhuisje een workshop Hollandse landschappen schilderen gegeven. Alle bezoekers mogen mee schilderen bij de Paint In van Gerry van Ballegooyen en Judith van Bokhoven, zij exposeren ook eigen werk. Op het fort is remise E ingericht met beeldend werk van diverse kunstenaars, zij geven tevens een demonstratie Raku stoken. Voor kinderen is de watersafari en zij mogen op het fort kikkers en lelies vouwen. Tante Tut brengt zondag theater op het fort. In het torenfort wordt tevens een waterorgel gedemonstreerd.

Strijd
Hoeve Kraaiveld, eveneens gelegen aan het Liniepad, houdt zaterdag 20 september van 09.00-16.00 uur een rommelmarkt. Niet alleen zal Kraaiveld zelf tweedehands spullen verkopen. Iedereen in de omgeving Woudrichem en Sleeuwijk is uitgenodigd om spullen te komen verkopen, vooraf aanmelden is niet nodig. De rommelmarkt is onderdeel van het Liniepadfestival dat op 20 en 21 september wordt gehouden. Uiteraard is dan ook de boerderijwinkel open voor de nodige biologisch-dynamische boodschappen van eigen land. Daarnaast worden hamburgers gebakken en kunnen kinderen pony rijden.
Zondag ontmoeten de Oude en de Nieuwe Hollandse waterlinie elkaar in een hevige strijd tussen het Leger van de Linie en de Schrik van de Waterlinie, het hoogtepunt van het gevecht is om 12.00 uur.

Zondagmiddag is Forttreffelijk te gast van 15.00-16.00 uur. Het Saxduo van muziekvereniging Nooit Gedacht Almkerk blaast hoog van de toren; Klaas Rienks heeft een duet met kunstenares Mariëtte van der Ven uit Nieuwendijk. Nachtburgemeester Piet Hartman houdt zijn bekende hagenpreek, ditmaal over de watersnood van 1995, afgewisseld met watergedichten van Ida Gerhardt; Sophie Ruthven Stuart en Marcel Vaandrager dragen gedichten voor; theatermaker Mirjam van den Bogaard en dansdocente Nienke van Oosten geven de kinderen een workshop.

Het Liniepadfestival is gratis te bezoeken en is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Werkendam en Woudrichem, Brabants Landschap en het TBAB.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.