donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Laadpalen voor elektrische auto’s in Woerkum

15 september 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Rijden in een elektrische auto is zuinig, schoon en comfortabel. Veel Nederlanders weten dat. We zien dan ook steeds meer elektrische auto’s op de weg. Helaas is het opladen van deze auto’s niet voor iedereen even gemakkelijk. E-rijders die niet kunnen parkeren en opladen op eigenterrein zijn aangewezen op openbare laadpalen.

De provincie Noord-Brabant en Netbeheerder Enexis werken op dit moment aan de uitbreiding van het Brabantse netwerk van openbare laadpalen. Vanuit dit provinciale proefproject kunnen we als gemeente begin 2015 een beperkt aantal laadpalen plaatsen. Hiervoor komt de gemeente graag in contact met e-rijders die zo’n publieke oplaadpaal willen aanvragen. Onder e-rijders verstaan wij eigenaren en berijders van volledig elektrische en hybride elektrische auto’s.

Verzoek indienen
E-rijders kunnen een verzoek voor een openbare laadpaal indienen bij de afdeling milieu van de Gemeente Woudrichem..

Daarbij dient u de volgende informatie aan te leveren:

  • Uw woonadres waar u in de buurt wil opladen bij een openbare laadpaal;
  • Een verklaring waaruit blijkt dat u op het aanvraagadres woonachtig bent;
  • Een verklaring waaruit blijkt dat het aanvraagadres niet over een parkeergelegenheid op eigen terrein beschikt (zoals een oprit, garagebox, etc.);
  • Een verklaring waaruit blijkt dat u een elektrische auto bezit of daarover beschikt (zoals een kopie kentekenbewijs of een berijdersverklaring van een leasemaatschappij). Het verstrekken van een ondertekend aankoopcontract is ook mogelijk. Daaruit dient te blijken vanaf welke datum u beschikking krijgt over de elektrische auto.

Na ontvangst van het verzoek reageert de gemeente zo snel mogelijk of de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. Door het beperkte aantal beschikbare laadpalen binnen het proefproject biedt het indienen van een verzoek geen garantie op daadwerkelijke plaatsing van een laadpaal. E-rijders die voldoen aan alle eisen worden op een wachtlijst geplaatst. Zodra de gemeente een paal krijgt toegewezen, krijgt de nummer één op de lijst een openbare laadpaal in de buurt van zijn huis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. ter Keurs van de Gemeente Woudrichem (0183-308.100)

Voorwaarden
Laadpalen uit het proefproject worden toegewezen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De e-rijder heeft geen mogelijkheid om te parkeren en te laden op eigen terrein;
  • De aanvrager bezit of maakt gebruik van een elektrische auto;
  • De laadpaal is bedoeld voor thuisladen;
  • De voorwaarden van het gemeentelijk beleid.

De uiteindelijke locatie van de openbare laadpaal wordt bepaald door de gemeente in overleg met de aanbieder van de laadpaal. De gemeente streeft er naar om de laadpaal binnen een loopafstand van 300 meter van het aanvraagadres te plaatsen. De laad- en servicekosten voor het gebruik van de laadpaal zijn voor de rekening van de e-rijders die de laden bij de laadpaal.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.