dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Snelheidscontrole in Wijk en Aalburg en Sleeuwijk

12 september 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / AALBURG - Agenten hebben donderdagmiddag 11 september tussen 14.00 en 17.00 op twee locaties snelheidscontroles gehouden in Wijk en Aalburg en in Sleeuwijk.

Kruising Perzikstraat / Berghstraat (14:00 tot 15:30 uur)
Tijdens de controle werden tien bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en twee personen kregen een boete voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid (59 en 63 km/u op een 50 km/u weg).

Sleeuwijk Rijksstraatweg ter hoogte van het Vijverplein( 16:00 tot 17:00 uur)
De controle verplaatste zich naar Sleeuwijk. Daar reden vijf personen te hard (59-60-61-63-64 km/u op een 50 km/u weg). Eén boete werd gegeven aan een persoon die de gordel niet droeg, één voor een ongeldig rijbewijs en één  persoon zat niet handsfree te bellen. Bij twee passanten werden openstaande boetes geïnd.

Waarom snelheidscontroles?

Snelheidscontroles worden onder andere uitgevoerd op plaatsen waar (veel) letselongevallen gebeuren en waarbij snelheid een oorzaak is van het ongeval. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Voorkom slachtoffers

Vaak rijden we ongemerkt een paar kilometer te hard. Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Bij ongeveer 1 op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%. (politie.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.