woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Ondernemersverenigingen Heusden en Aalburg steken koppen bij elkaar

10 september 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / HEUSDEN - In een geslaagde ambiance van Restaurant Centraal in Heusden, staken de besturen van OV Aalburg en OV Heusden gisteravond (09 september 2014) de koppen bij elkaar. Beide ondernemersverenigingen spraken in mei jongstleden af intensief met elkaar te willen samenwerken. Het overleg in de Heusdense vesting was bedoeld om nader kennis met elkaar te maken en te kijken op welk vlak de samenwerking van de grond zou kunnen komen.

Eerder deden beide voorzitters dat al in verkennende gesprekken. Dianne Habraken (Heusden) en Cor Spek (Aalburg) pleegden ook de voorbereiding voor de meet & greet, zoals deze aan de Heusdense Vismarkt werd uitgerold. Twaalf ondernemers informeerden elkaar over hun stiel en vertelen over de actuele ontwikkelingen binnen beide verenigingen.

De ondernemersverenigingen Heusden en Aalburg vertegenwoordigen ruim 250 bedrijven aan beide kanten van de Bergsche Maas. Beide regio’s hebben door de geografische ligging economisch veel raakvlakken. Door de krachtenbundeling versterken beide verenigingen de belangenbehartiging richting onderwijs en overheid. Een samen optrekken naar gemeenten, provincie en waardevolle fondsen kan beide ondernemersgroepen versterken. Nagedacht is over gezamenlijke activiteiten, zoals het promoten van lokale producten en publieksacties. Deze zullen worden opgenomen in een gezamenlijke activiteitenkalender. Het uiteindelijke doel is dat locale winkels en bedrijven breder kunnen ondernemen in beide regio’s.

Voortgang
Drie werkgroepjes brainstormden vervolgens over opties en nieuwe kansen. Deze aldus vergaarde info wordt de komende periode in beide besturen concreet uitgewerkt. In november heeft OV Aalburg de jaarlijkse ledenvergadering. Ook daar worden de ondernemers geinformeerd over het voorliggende intiatief.

(Twee - van de drie - werkgroepjes in beeld die brainstormen over opties en nieuwe kansen. Foto AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.