Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Jongeren eisen schadevergoeding voor onterechte vastzetting Veense rellen

10 september 2014 (door AalburgNet)

VEEN - 'Zeker 65 jongeren die eind vorig jaar zijn aangehouden tijdens de rellen in Veen, gaan een schadeclaim indienen bij het Openbaar Ministerie,' aldus RTL Nieuws in een bericht.

De groep eist een schadevergoeding omdat zij meent onterecht door de poltie te zijn opgepakt en te zijn vastgehouden. De jongelui werden verdacht  betrokken te zijn geweest bij de onrust tijdens de oudejaarsnacht van 2013.

De claim die wordt ingediend vanwege de bijzondere omstandigheden, omvat om die reden een hoger bedrag dan de standaardvergoeding voor onterechte hechtenis. Dit laat hun advocaat Marc Crombach weten. Hij noemt geen bedragen.

Geseponeerd
De politie pakte in de bewuste nacht een hondertal mensen op. In de loop van donderdag 2 januari 2014 werden ruim 80 jongeren vrijgelaten. Op Nieuwjaarsdag zelf kwamen eerder al negen arrestanten op vrije voeten. Negen jongeren zaten toen nog vast omdat zijn 'een grote rol' zouden hebben gespeeld bij de rellen. Later werden 87 zaken geseponeerd omdat er geen bewijs was. Er zouden nu nog vier zaken lopen.

Autobrand
De rellen ontstonden toen een grote groep jongeren zich op de Grotestraat tegen de politie keerde. Deze was met twaalf man sterk aanwezig om de brandweer assistentie te verlenen bij een autobrand. Dat laatste gebeurde op Nieuwjaarsdag nog eens. Toen waren het twee auto's die in brand werden gestoken.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.