vrijdag 19 april 2024

Achilles Veen wint eerste wedstrijd van het seizoen

8 september 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles Veen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Achilles was op eigen veld te sterk voor N.S.C. Nijkerk.

Dit seizoen is Achilles ingedeeld in de Hoofdklasse A. Vorige seizoenen waren we ingedeeld in Hoofdklasse B. In Hoofdklasse A komen we veel nieuwe tegenstanders tegen. Alleen SteDoCo en Jodan Boys kennen we nog van het vorige seizoen. Voor de rest zijn ze allemaal nieuw. Een grote uitdaging dus. De competitie werd gestart met een thuiswedstrijd tegen N.S.C. Nijkerk.

Na 5 minuten spelen krijgt Achilles de eerste kans van de wedstrijd. Nieuwkomer Sen Aerts schiet de bal echter over. In de 11e minuut komt de bal, na een mooie aanval die begon bij Ayden Kuipers voor de voeten van Sen Aerts. Hij staan vrij voor het doel. De bal moet erin, maar zijn schot is te slap. Pas in de 21e minuut krijgt N.S.C. de eerste kans van de wedstrijd. Ze kunnen vrij opkomen en krijgen de bal voor het doel. Maar de bal wordt gelukkig voor Achilles niet goed geraakt, maar het zomaar uit het niets 0-1 kunnen staan.

Het zit Sen Aerts deze middag niet echt mee. Want in de 25e minuut krijgt hij wederom een grote kans op de 1-0. Maar de bal wil er gewoon weg nog niet in. In de rebound krijgt N.S.C. tevens een grote kans om op voorsprong te komen. Maar deze kans gaat verloren, doordat ze de bal over het doel schieten. Achilles is tot nu toe de betere ploeg, hebben het meeste balbezit en creëeren de meeste kansen. In de 36e minuut krijgen ze wederom een grote kans, maar ze blijven te lang draaien voor het doel, voordat er een schot wordt gelost. En daardoor is de kans op een doelpunt verkeken.

Kans
N.S.C. kan er ook nog wel een paar keer goed uitkomen. Maar ook zij weten niet goed met de kansen om te gaan. Teun Verlouw krijgt in de 41e minuut ook nog een grote kans, hij schiet de bal richting het doel, de bal gaat maar net naast. Daarna blijft het even paniekerig voor het doel van N.S.C. N.S.C. krijgt de bal niet weg het doelgebied, maar Achilles krijgt de bal niet het doel. Als Sen Aerts in de 45e minuut eindelijk het net vindt, wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. We gaan hierdoor rusten met een stand van 0-0.

Achilles begint fel aan de tweede helft. Ze zetten N.S.C. gelijk onder druk. In de 54e minuut is het Ayden Kuipers die eerste kans krijgt van de 2e helft. Zijn schot van afstand gaat echter ruim over het doel. Het zit Achilles deze middag nog niet echt mee. Want na een kwartier spelen staat het nog steeds 0-0, terwijl ze toch al diverse kansen hebben gehad. In de 67e minuut valt dan toch de verdiende voorsprong. Kees Schellekens profiteert van een fout van de keeper en tikt de bal feilloos binnnen.

Achilles krijgt de smaak te pakken. Want 5 minuten later staat het 2-0. Jasper de Wit maakt werkelijk een prachtig doelpunt. Hij schiet de bal prachtig binnen in bovenkant hoek. Met nog een kwartier te spelen in de tweede helft heeft N.S.C. nog geen kans gehad. Pas in de 83e minuut krijgen ze deze. De bal gaat echter maar net over. In de slotfase van de wedstrijd probeert N.S.C. nog even druk te zetten, maar het resulteert niet in een doelpunt. En zo eindigt de wedstrijd in 2-0.

Verdiend
Het is een verdiende overwinning voor Achilles. Ze waren de gehele wedstrijd de betere ploeg. En het is altijd leuk als je de eerste wedstrijd van het seizoen wint, en dan ook voor eigen publiek. En door deze overwinning blijven op de eerste plek van de ranglijst staan.

Volgende week komen we een oude bekende tegen. Achilles gaat dan op bezoek bij SteDoCo. SteDoCo startte de competitie met een uit overwinning. RKAV Volendam werd met 0-2 verslagen. De wedstrijd begint om 14.30 op Sportpark Groeneweg in Hoornaar.