zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Oudste regionale stratenloop in Giessen wordt mooi spektakel

8 september 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Het oudste loopcircuit van het land nadert zijn ontknoping tijdens de stratenloop in Giessen. De lopers die nog meedoen om de totaaloverwinning kunnen tijdens de zesde van de acht lopen hun extra bonuspunten gaan pakken en zodoende het klassement naar hun hand zetten.

Donderdagavond 11 september om 18.30 uur, kort voor de opening van de jaarlijkse markt, komen de jeugdige lopers eerst in actie voor hun wedstrijden die variëren van 500 meter tot 2000 meter.

Afsluiting
Om 20.00 uur klinkt het startschot voor de loop over iets meer dan 5 kilometer. Het mooie van deze stratenloop is dat je vijf ronden loopt van iets meer dan 1000 meter en dat je finisht als het al half donker is wat met de kermis op de achtergrond een zeer aparte ervaring is. Een van de favorieten voor de overwinning is Egbert Hooijkaas uit Zuilichem die de laatste weken een gigantische progressie laat zien in de verschillende wedstrijden die hij loopt veel tegenstand zal er komen van DAK Drunen-atleet Koos Verweij en vaak zijn er ook nog een aantal snelle baanatleten aanwezig die deze loop gebruiken als afsluiting van hun seizoen.

Inschrijving is mogelijk op de avond zelf tot 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de Inloper aan de zijkant van Sporthal de Jager.

Alle info is te vinden op de website www.altenaroadcircuit.nl waar ook een telefoonnummer staat voor verdere info.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.