woensdag 24 april 2024

Dussen geeft zege weg in duel met Achilles Veen

4 september 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN / VEEN: Afgelopen weeeknd verspeelden de Dussense Boys in de laatste minuut een voorsprong tegen het tweede elftal van Achilles Veen. Het ging om een oefenduel. Het gelijkspel was verdiend.

Achilles Veen begon scherp, en had eigenlijk in de derde minuut op voorsprong moeten staan. De bal ging echter naast. Door deze waarschuwing schrok Dussen wakker en begon het uitstekend te voetballen. De verdediging van Achilles werd continu onder druk gezet door de Boys en gaf hen geen ruimte om te voetballen. Dussen kreeg in de beginfase een vrije trap. Een snoeihard schot van Marrien van den Heuvel belandde op de lat. Beide ploegen speelden in de eerste helft vol op de aanval, wat een vermakelijk duel opleverde. Dussen kon rond de 20e minuut scoren, maar deze treffer werd na overleg met de grensrechter afgekeurd. Daartegenover stonden twee enorme en identieke kansen van Veen, die uitstekend werden gepareerd door de nieuwe keeper Henry. Daarna kwam Dussen toch op 1-0. Bart de Rade kreeg vrije doortocht aan de linkerkant, maar de bal stuitte binnenkant paal af, waardoor Jeremy Moonen de bal simpel kon binnentikken. Achilles Veen had grote moeite met achterin de bal vasthouden.

Na rust werd het helaas minder aantrekkelijk. Dussen dicteerde het spel, en had meerdere keren kunnen scoren. Toch werd het even venijnig, omdat Andre Segeren doorging op de keeper en die sloeg Segeren. De keeper werd gewisseld, en het spel ging verder. Veen werd wanhopiger en gaf veel ruimte weg, waar Dussen vaker van had mogen profiteren, o.a. een bal die op de hoek werd uitgehaald door de keeper en voor een leeg doel missen van Wesley van Biesen Veen kwam toch nog langszij, Aanvaller ging het strafschop in , omspeelde de keeper en gaf de pass aan een medeaanvaller die scoorde. Met een uiterste krachtsinspanning werkte de Veense keeper nog een bal uit het doel.

Dussen had tweede helft meer moeten scoren. (Dussense Boys)