vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kijken naar de dijken

3 september 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op en rond de dijk in de gemeente Werkendam is het momenteel een drukte van belang. Waterschap Rivierenland is hier op twee plaatsen bezig met een dijkverbetering: in Werkendam zelf en ter hoogte van het Steurgat. Wie met eigen ogen wil zien wat er allemaal komt kijken bij zo’n dijkverbetering, is van harte welkom op de Dag van de Dijk op 20 september 2014.

Waterschap Rivierenland werkt momenteel aan twee dijkverbeteringen in de gemeente Werkendam. Nabij het centrum van Werkendam wordt de Merwededijk over een lengte van 500 meter versterkt.  Dat gebeurt door de aanleg van een nieuwe dijk. De bestaande dijk wordt versterkt met een stalen damwand van maar liefst 200 meter. Verderop, bij het Steurgat, verhoogt Waterschap Rivierenland de dijk en verstevigt deze met grond en damwanden. De nieuwe dijk krijgt een verhard pad waarop gefietst kan worden. Binnen dit project is veel aandacht voor natuur en recreatie.

Dag van de Dijk
De dijk: oer-Hollands symbool voor onze strijd tegen het water. Een aansprekend en kenmerkend element in het landschap. Tijdens de Dag van de Dijk, die dit jaar voor de zevende keer georganiseerd wordt, zetten de Nederlandse waterschappen hun dijken in de spotlights. Op 20 september vindt een groot aantal activiteiten plaats op en langs de dijken. De activiteiten staan dit keer in het teken van het thema dijkverbetering.

Tijdens de Dag van de Dijk zijn bezoekers van harte welkom op de bouwplaats. Op de locaties zijn medewerkers van het waterschap en de uitvoerend aannemer aanwezig om een toelichting te geven op de dijkverbetering en om vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding waarin zowel de dijkverbetering als het gebied en zijn historie aan bod zullen komen. De rondleidingen bij de Merwededijk en langs het Steurgat kunnen gecombineerd worden.

Praktisch
De werklocatie in Werkendam bevindt zich bij de Sleeuwijksedijk. Bezoekers worden ontvangen in het Gebouw Schwarzkopf, Sleeuwijksedijk 26c. Hier is ook parkeergelegenheid. Bezoekers aan het Steurgat kunnen terecht op de Jeppegatweg in Hank, ter hoogte van de Griendwerkerskeet. Komt u met de auto? Parkeer dan bij Vissershang en loop het laatste stukje. Met de fiets is het griendwerkerskeertje goed te bereiken.

Meer informatie
Meer informatie over de Dag van de Dijk is te vinden op www.dagvandedijk.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.