zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Boek Jopke van Mersbergen overhandigd aan burgemeester Naterop

2 september 2014 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Als beeldend kunstenaar heeft Jopke van Mersbergen in 2014 een boek geschreven over haar zoektocht naar de onzichtbare werkelijkheid die ons leven op een dieper niveau bestuurt. Het boek heeft als titel Helende Schilderijen, bron van inspiratie. Burgemeester Fons Naterop nam het eerste exemplaar dinsdag 2 september in ontvangst.

Vaak, zonder dat we dat beseffen, spelen er in de onderstromen van onze psyche allerlei dingen mee die toch wel een invloed op ons leven hebben. Hierover gaat het boek en de ’reis’ die hierin wordt beschreven vraagt een open hart en een bereidheid in te voelen wat er op abstracte wijze wordt uitgebeeld.

Herkennen
Jopke werkt abstract omdat ze de informatie met haar intuïtie ophaalt en geen weergave verbeeldt van een verhaal of bestaand voorbeeld. Iedereen heeft zijn eigen innerlijke beleving en daardoor worden zelden titels aan de werken meegegeven; de kijker heeft zo de gelegenheid zijn of haar eigen intuïtie de weg te laten wijzen naar het eigen innerlijk.
Dit is een reis naar de ziel en essentie van onze ware aard en natuur. Iedereen kan zich erin herkennen, omdat het uit de bron komt waaruit we allemaal kunnen putten en die zich diep in iedereen bevindt. Dit is ook de verbinding die ons allen tot bewoners van de kosmos maakt.

Bestellen
Meer informatie en de mogelijkheid om het te bestellen vind je bij  www.boekscout.nl. Het boek is ook bij de boekhandel te bestellen: ISBN 978-94-022-1009-5. 'Het is een prachtig geschenk voor iemand die je dierbaar is', aldus Jopke van Mersbergen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.