maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

In Memoriam - Lukas van Tilborg

1 september 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Dominee Berry Haverkamp schreef, samen met Mark van Tilborg, de navolgende overdenking... De redactie neemt deze integraal over. Wie de familie een kaart wil sturen, of anderszins, het adres staat opgenomen in dit In Memoriam.

'In de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus is Lukas van Tilborg op een tragische wijze door een ongeval om het leven gekomen. We zijn allemaal erg geschokt door zijn heengaan. Een jonge gast, bruisend van levenslust – hij zou net beginnen op de IVA in Driebergen – opeens weggerukt uit ons midden. De afgelopen zondagmorgen stonden we stil bij het lijden van Job, die alles verloor op één moment. Een afgrondservaring in zijn leven. Hoe moet je je dan met God verhouden? Hij werd God-zij-dank vastgehouden door de Eeuwige, maar zijn levensweg was wel te diep om te kunnen vatten.

We staan biddend rond Lukas’ ouders Mark en Dietske, en zijn zussen Emmie en Suze. Ook rond de vrienden die die avond met hem doorbrachten en ook de twee jongeren die bij het ongeluk aanwezig waren: Luuc en Jasper, Bart, Henry en Esther en de grote hechte vriendengroep om hen heen.
Vrienden verwoordden hun verdriet: “Je was er altijd voor ons, je was altijd in voor een geintje. Maar al was het serieus kon je ook luisteren en antwoorden geven. En nu ben je er niet meer. De boodschap sloeg in als een bom. Lukas is er niet meer. Vanavond waren we met zijn allen bij elkaar, we mochten je gedenken. Maar niemand kon er de pijn verzachten, en overal klonk de vraag: waarom? Rust zacht, Lukas en moge God je genadig zijn!”

Van deze genadige, barmhartige Heere mogen we hulp en troost verwachten.
Wanneer wij dreigen onder te gaan in de duistere verwarring, zegt Psalm 139 “dan is de nacht een licht om mij heen. Zelf de duisternis maakt het voor U niet duister.. Want U kent mij en doorgrondt mij.”

D.V. Zaterdag 6 september om 13.30 uur vieren we Lukas’ leven in de nieuwe kerk van Aalburg.
Wilt u de familie bemoedigen, dan kunt u een berichtje sturen aan:
Familie Van Tilborg, De Vlijt 75, 4261 XA Wijk en Aalburg

Naast de familie Van Tilborg bidden we ook voor de chauffeur van de auto en de bijrijder die deze nacht betrokken zijn geweest bij het ongeval. Laat de Heere ouders, familie en vrienden en ook deze jongeren en hun ouders met Zijn heilige armen omvangen.

"In het diepst van de nacht
roep ik naar U: Waar bent U, God?
In het diepst van mijn pijn,
als alles zwart lijkt, roep ik het uit:
‘U bent mijn enige houvast,
mijn enige zekerheid.
o, trek mij op uit de put,
houd mij vast, houd mij vast’
In mijn diepste verdriet
roep ik naar U: ‘Waarom, o God?’
Aan het einde van mijn kracht,
moe van het strijden, roep ik het uit:
‘U bent mijn enige houvast,
mijn enige zekerheid.
O, trek mij op uit de put,
houd mij vast, houd mij vast.’
Niets kan mij scheiden van uw liefde,
niemand mij roven uit uw hand.
Ik vind vervulling in uw liefde,
heel dicht bij U.
"

U bent groter dan mijn vragen
want soms doet het leven zeer.
Al wat ik niet zelf kan dragen
leg ik aan uw voeten neer
U bent groter dan mijn zonden
en omarmt mij in mijn pijn.
U gaat dieper dan mijn wonden,
daarom wil ik bij U zijn.

U bent sterker dan mijn angsten
en een schuilplaats in de nood.
U bent bij mij als ik bang ben,
houdt mij vast tot in de dood.
Steeds weer hoort U naar mijn klagen,
telkens raakt uw liefde mij.
Niemand die mij zo kan dragen,
daarom wil ik bij U zijn
 
O God, omarm mij,
ik kom heel dicht bij U.
O God, genees mij,
houd mij heel dicht bij U.

O God, omarm mij,
ik kom heel dicht bij U.
O God, genees mij,
houd mij heel dicht bij U.

 

Ds Berry Haverkamp met Mark van Tilborg.'

Condoleance
De redactie van AltenaSteden.net spreekt haar medeleven uit aan de nabestaanden: 'Gevangen in machteloosheid en verdriet. Heel veel sterkte voor familie, vrienden en betrokkenen... Dit is echt moeilijk en lastig te bevatten... Dat iedereen zijn of haar troost mag vinden.'

Plaatsing van bovenstaande is afgestemd met de heer Berry Haverkamp.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.