vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik behaalt Top 5 finish

1 september 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Op het TT-circuit van Assen heeft motorcoureur Renzo van Emmerik uit Meeuwen in de spannende OW SuperCup 600-race van 30 augustus zijn eerste Top 5 finish behaald. De gunstige uitgangspositie van een vierde startplek, die hij door intelligent rijden in de trainingen had verdiend, werd daarmee goed benut.

Aangezien het motorblok kapot was gegaan in de vorige race moest de Suzuki GSX-R600 eerst nog van een ander blok worden voorzien. Mede dankzij de mensen van JJ Suspension, Vetos Bouman (logistiek) en Hoegee Suzuki Performance (tuning) is dit gelukt.

Met de weersvoorspellingen in gedachten begon van Emmerik sterk en geconcentreerd aan de eerste kwalificatietraining. Toen na vier ronden de eerste regendruppels vielen en de tijden daardoor opliepen stond hij er met een vierde positie goed bij. Doordat de rondentijden in de natte tweede kwalificatie niet werden verbeterd, mocht hij dus ook vanaf die plek aan de race beginnen.

Lichamelijk contact
Goed gebruik makend van zijn startpositie en goede start kwam Renzo van Emmerik na de eerste ronde al als derde door. De koploper kon iets weglopen van de grote groep van wel tien rijders, maar de door JJ Suspension ondersteunde rijder manifesteerde zich de rest van de race knap voorin. Na een eerdere aanval afgeslagen te hebben, moest hij in de laatste ronde, waarin lichamelijk contact niet werd geschuwd, toch twee rijders aan zich voorbij laten gaan.

Prestatie
In eerste instantie was Van Emmerik na de race enigszins teleurgesteld dat hij met de behaalde vijfde positie een podiumplek maar net had gemist, maar later kwam toch het besef dat hij een prachtige prestatie had geleverd door zowel in de trainingen als in de race met inzet en verstand te hebben gereden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.