maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

18-jarige Wijk en Aalburger levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval

31 augustus 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Een 18-jarige jongeman uit Wijk en Aalburg raakte levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De politie arresteerde de 21-jarige automobilist die het ongeval veroorzaakte vanwege alcoholgebruik.

De aanrijding gebeurde in de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus 2014 om 01.45 uur op de Parallelweg. Op dit moment lijkt het er op de dat het 18-jarige slachtoffer met zijn fiets aan de hand langs de rijbaan stilstond, te wachten op zijn achteropkomende vrienden. Hij werd geschept door een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg.

De twee vrienden van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. Het 18-jarige slachtoffer had ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en was buiten kennis. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Arrestatie
Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Hij was te voet weggevlucht maar kwam even later met zijn vader terug naar de plaats van het ongeval. Hij meldde zichzelf bij de agenten. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd hij gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 240 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.

Onderzoek
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

UPDATE - Jongen overleden

Eerder vanavond (31-8) werd bekend dat de 18-jarige jongen aan zijn verwondingen is overleden ten gevolge van de aanrijding. Een auto schepte het slachtoffer op De Parallelweg. Ter plaatse was het behoorlijk donker.

Het vermoeden bestaat dat de 21-jarige automobilist de jongeman niet of in ieder geval te laat gezien heeft. Het slachtoffer was met vrienden naar Genderen geweest. Aldus berichten uit de Aalburgse gemeenschap.

Deze berichten spraken overigens eerder al over het noodlottig overlijden van de Aalburger. Inmiddels is die informatie van meerdere kanten bevestigd en wordt het hier in een nieuwsupdate weergegeven.

UPDATE 2 -
Het blijkt te gaan om Lukas v. T. De politie Midden en West-Brabant heeft het bericht bevestigd: 'Het 18-jarige slachtoffer van het #verkeersongeval van afgelopen weekend is zo.avond aan zijn verwondingen overleden.'

De dader is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Wel blijft hij door de politie gezien als verdachte.

Condoleances
De redactie van AltenaSteden.net betuigt de nabestaanden haar medeleven: 'Gevangen in machteloosheid en verdriet. Heel veel sterkte voor familie en betrokkenen... Dit is echt moeilijk en lastig te bevatten...'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.