vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Brand machinekamer binnenvaartschip

28 augustus 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij Scheepswerf Gebr. Jooren aan de Sleeuwijksedijk is op een binnenvaartschip brand uitgebroken. De brandweer is met spoed te ter plaatse gegaan. Ook de politie is aanwezig. Het zou gaan om een brand in de machinekamer.

De brand gaat gepaard met een grote rookontwikkeling. Inmiddels zijn twee tankautospuiten ter plaatse. Brandweer waarschuwt vooral uit de rook te blijven.

Melding
De melding (prio 1 -middelbrand) kwam om 15:05 uur bij de centrale binnen. Op twitter verscheen direct het bericht van Brandweer Midden Brabant: '#Sleeuwijksedijk #Werkendam. Brand in machinekamer van binnenvaartschip opgeschaald naar middelbrand.'

Binnenvaartschepen
Scheepswerf Jooren is sinds 1963 een bekend bedrijf in de binnenvaart en bouwt diverse binnenvaartschepen zoals motorvrachtschepen, koppelverbanden, chemicaliëntankers, bunkertankers, duw- en sleepboten, passagiersschepen, veerponten en dergelijke meer.

UPDATE
Rond de klok van half 4 gaf de brandweer het sein 'Brand meester!' maar bleven de spuitgasten op de Sleeuwijksedijk om de machinekamer en andere ruimten van het schip te ventileren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.