vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers pakken prijzen bij open waterwedstrijden

25 augustus 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Drie weken voor de eigen wedstrijd in Sleeuwijk hebben veertien zwemmers deelgenomen aan de vierde editie van de open water wedstrijd in de Ijzeren Man te Vught. De oogst van een tweede en een derde plaats stemde de hele ploeg tevreden. Ingmar Visser en Tom Kruis waren deze keer de winnaars.

Ingmar heeft dit open water seizoen aan drie wedstrijden deelgenomen en tijdens alle wedstrijden is hij op het podium geëindigd. In Vught was hij een keer niet de beste bij de masters in de categorie 30 tot 39 jaar op de schoolslag. Zijn tijd was bijna een minuut langzamer dan 2 weken geleden, maar toch goed voor een tweede plaats. Op dezelfde slag kwamen twee debutanten aan de start. Bianca en Rob den Besten zwommen vorig jaar in de prestatietochten mee en deze keer kwamen ze in de wedstrijd aan de start. Bianca was bijna 1,5 minuut sneller dan haar man en zal zeker de volgende keer een groter verschil willen hebben. De laatste master die aan de start kwam was Erik Huisman. Hij was tevreden over het kleine verschil met Ingmar, maar de tijd viel hem tegen.

Bij de junioren was er de grootste deelname. Tom Kruis, Nick Lisman, Simon Schmidt, Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven doken het water in voor 1000 meter vrije slag. Tom was de beste bij de jongens en bij de jongens wist Larissa nipt de andere drie meisjes (Ilse, Julia, Femke) voor te blijven. Aan het einde van de dag zwommen Tom en Julia ook nog de 500 meter schoolslag en daar verraste Tom met een derde plaats en een hele snelle tijd bij jongens onder 13 jaar. Julia wist net boven haar beste tijd te blijven, wat ondanks de kou en het lange wachten een hele goede prestatie was.

Niet slecht
De laatste twee zwemmers kwamen in het eerste programma aan de start, toen de zon nog volop scheen. Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt gingen met ongeveer 50 zwemmers van start. Dit is een vrij groot aantal en daarin deden ze het niet slecht. Thomas was iets sneller dan twee weken geleden in Breda en voor Lukas geldt dat koud water hem niet tot snelle tijden brengt.

Eind augustus wordt er het water van het Wilhelminakanaal ingedoken in respectievelijk Oirschot en Oosterhout en dan twee weken later in Sleeuwijk ter hoogte van de Kooikamp en Vijcie. Voor deze wedstrijd is men nu druk bezig en het belooft weer een goede wedstrijd te worden. Vanaf 10.45 uur zal daar de starttoeter gaan klinken. De wedstrijd is gratis te bezoeken en voor deelname aan een prestatietocht (250, 500 of 1000 meter) wordt 2,50 euro gevraagd. (BBZ)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.