vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Kwetters en Altena Kennispoort investeren in jeugd Achilles Veen

23 augustus 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Voetbalvereniging Achilles Veen heeft een meerjarig contract gesloten met Kwetters Eieren en Stichting Altena Kennispoort. Beide bedrijven sponsoren samen de gehele jeugdopleiding van Achilles Veen. De sponsoring is gericht op de jeugd van de Veense club om hen een kans te geven zich te ontwikkelen tot sportieve sporter en maatschappelijk betrokken speler, zowel binnen als buiten het veld.

Voor het nieuwe seizoen werden alle jeugdteams compleet in nieuwe tenues gestoken, verzorgd door Jakko Sport, waarbij ook de coaches niet vergeten werden. De sponsorsamenwerking gaat echter verder. Kwetters en Altena Kennispoort ondersteunen de plannen van de jeugdcommissie om de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Dit betekent niet alleen aandacht voor de grootste talenten, maar oog voor iedere speler of speelster om hen in de gelegenheid te stellen hun talenten optimaal te ontwikkelen.

Samenwerken
Stichting Altena Kennispoort (uit Wijk en Aalburg) is opgericht door Bax Beheer samen met Kwetters Eieren uit Veen. De eerste heeft goede ervaringen met samenwerkingsverbanden. Zo deelt Bax al sinds begin jaren ‘80 kennis en kunde met Kwetters. Altena Kennispoort heeft ten doel het verbinden van overheid, ondernemers, sporters en vrijwilligers in de regio (Land van Heusden en Altena) door samenwerken en het delen van kennis. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het ondersteunen van sportieve en ondernemende initiatieven in de regio. 
 
Fientje Bax namens Altena Kennispoort: ’Door samenwerking tussen gemeente, bedrijven, sporters en vrijwilligers hebben we vorige zomer de vijfde etappe van de Holland Ladies Tour naar de gemeente Aalburg kunnen halen, met de finish op het nieuwe Achilles-terrein. Nu wilden we iets doen voor de jeugd. In gezamenlijk overleg hebben we gekozen voor die van Achilles. Onze kernwaarden "samenwerken, verbinden en kennis delen" zien we terug bij deze vereniging die daarom onze support verdient. John Kwetters: ’We vertrouwen er op dat in de komende jaren de jeugdopleiding zorgt voor een nog betere ontwikkeling van de jongens en meiden. Ik zou het daatom mooi vinden als er over jaartje of vijf in het eerste elftal elf Veense voetballers spelen.’ Gerrit Kwetters: ‘Binnen Achilles heeft het bestuur en de jeugdcommissie een goed beeld waar men de komende jaren naar toe wil. Door onze steun wordt een aantal extra zaken mogelijk gemaakt waardoor de jeugdopleiding een kweekvijver voor het eerste elftal moet worden. Zowel voor de heren als de dames.' Fientje Bax: 'Tevens hebben we ons ten doel gesteld om de jeugd niet alleen voetballend beter te maken, maar ze ook te stimuleren in sociale vaardigheden, zoals samenwerken.' John Kwetters vult aan: ‘Het zou mooi zijn als de club in de regio bekend komt te staan als: de voetbalvereniging die jeugd verenigt.' Gerrit: ‘We wensen alle spelers en vrijwilligers van Achilles veel plezier en succes voor dit nieuwe seizoen.’
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.