donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Oké FM vernieuwd uit de radiostartblokken

15 augustus 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA - De laatste weken was het wat rustiger op de 106.4 en 105.3 FM. De reden was de zomerstop van de radiomakers van OKé FM. Deze was nodig om het station verder te professionaliseren.

De laatste weken is er hard gewerkt in de studio aan de Kortakker in Veen. Alle apparatuur werd grondig geïnspecteerd, schoongemaakt en en waar nodig vernieuwd. Daarbij werd ook de studioruimte her ingericht. "Nu we in en rond onze programma's steeds meer gasten in onze studio krijgen, brengt dat wijzigingen met zich mee. Die variëren van de nieuwe plaats voor de beeldschermen, tot aan de koffieautomaat.' Aldus stationmanager Henri Verhagen. Trots als een pauw toont hij de nieuwe koffieautomaat. "Op de vrijdagochtend hebben we een programmamaker die vaak klaagde over onze Senseo-koffie. Dat duurde enkele weken totdat Van den Hout Koffieautomaten uit Dordrecht ons benaderde. Zij sponsorden deze koffieautomaat volledig.' Deze sponsoring geeft direct ook de kracht aan van het radiostation. "Mensen luisteren en reageren. Wij draaien gezellige Nederlandstalige muziek, gevarieerd met popmuziek en klassiekertjes. Dat format is nog steeds het grote succes van onze omroep", aldus Verhagen.

Uniek
Nu het nieuwe radioseizoen van start is gegaan kunnen de luisteraars weer genieten van de vaste programma's met iedere avond een live programma en de unieke vrijdagprogrammering. "De vrijdag brengt live radio. De dag met de Ontbijtservice, maar bedrijven kunnen ook verzoeknummers opgeven voor klanten of collega's. De vrijdagmiddag wordt al jaren succesvol vervuld door Ron van Mierlo met de Cocktailshow. "Op zaterdag presenteren we natuurlijk ons sportprogramma, maar beginnen we ook al om 8.00 uur met Nieuwkoop in de Ochtend. Een leuke ochtendshow met unieke items, zoals de Baby van de Week. De zaterdagavond is gevuld met gevarieerde entertainmentprogramma's met veel verzoeknummers." Iedere zondag verzorgt OKE FM een aangepaste christelijke programmering met iedere zondagochtend en zondagavond christelijke programma's met christelijke liederen en een overdenking. "Maar ook hebben we iedere zondagochtend het goed beluisterde Muziekmuseum. In dit programma hoort u alleen muziek uit de 50's en 60's."

Actualiteiten
OKé FM heeft zich ook verder gestort op het brengen van actualiteiten. Iedere woensdagavond is er het OKé Magazine. 'Hierin hebben we bijzondere reportages en praten wij mensen bij over de laatste ontwikkelingen in het Land van Heusden en Altena. De politiek weet onze studio ook goed voor te vinden. Zo organiseerden we afgelopen maand maart een compleet debat."
Het station brengt ook altijd het laatste nieuws. "In sommige gevallen schakelen we direct live over op het laatste nieuws, bijvoorbeeld de persconferentie rond Aqua Altena live. Maar we verzorgden ook een liveuitzending rond de vreselijke vliegramp in Oekraïne. Op 11 september zijn wij ook live bij Open Coffee Altena in Wijk en Aalburg."

Nieuwsvoorziening
Nieuw dit radioseizoen is de nieuwsvoorziening op de radio. "Met de start van het seizoen brengen wij het laatste regionieuws met om het uur een korte regioflits met het laatste nieuws. Deze nieuwsflits wordt om het uur volledig vernieuwd en zijn mensen de gehele dag door op de hoogte van het laatste nieuws uit de gemeente Werkendam, Woudrichem en Aalburg. Maar ook informeren we over ontwikkelingen uit de Langstraat en de Bommelerwaard." Deze vorm nieuwsvoorziening is vrij uniek voor een lokale omroep. Verhagen legt uit: "Veel lokale omroepen kampen met een tekort aan vrijwilligers om een continue stroom van nieuws en informatie te brengen. Als omroep zijn we op dit punt bevoorrecht.' De regioflitsen zijn van maandag tot en met zaterdag om het uur tussen 6.30 uur en 0.00 uur.

Samenwerken
Samenwerken is belangrijk. Ook voor OKé FM die dat wil blijven en meer gaan doen met buurgemeenten en andere lokale omroepen. "Zo maken HTR uit Heusden, RTV Midden Brabant uit de Langstraat en Oké FM samen Loopradio 80. Drie omroepen brengen een weekend lang dezelfde info. We bundelen onze krachten en vormen zo de officiële evenementenomroep van De 80 van de Langstraat. Dit soort samenwerkingen gaan we steeds vaker zien."

OKé FM is in het gehele Land van Heusden en Altena te ontvangen op de 106.4 & 105.3 FM, in de gemeente Aalburg op de kabel via 102. Maar de zender is wereldwijd te ontvangen via de OKé FM app of via de website, www.oke.fm.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.