dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Dussenaren zetten wapens en munitie te koop op Marktplaats

13 augustus 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Dinsdagmiddag 12 augustus 2014 is in een woning in Dussen een wapenarsenaal aangetroffen. Het gaat onder meer om diverse handgranaten, waarvan een deel nog explosief materiaal bevatte. Twee bewoners, vader en zoon, werden aangehouden.

Agenten stelden met toestemming van het Openbaar Ministerie samen met specialisten van de Landelijke Eenheid op het gebied van explosieven en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) een onderzoek in omdat de bewoners recent wapens en munitie op Marktplaats te koop aanboden. Ter plaatse werden onder meer zestien granaten aangetroffen waarin zich nog explosief materiaal bevond. Deze zijn door de EOD meegenomen en elders vernietigd.

Ook werd een Duits machinegeweer, een balletjespistool en nog circa dertig stuks munitie c.q. granaten in beslag genomen, waarvan nog verder onderzocht moet worden of het bezit hiervan strafbaar is.

De 51-jarige bewoner en zijn 20-jarige zoon zijn aangehouden.

EOD
Het gaat hier kennelijk om verzamelaars van wapens en munitie, met name uit de Tweede Wereldoorlog. Er is wel een 'verlof ' afgegeven om bepaalde wapens en munitie voorhanden te mogen hebben. Voor de granaten die door de EOD vernietigd zijn staat in elk geval vast dat deze daar niet onder vallen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

  • Lees ook het artikel op Omroep Brabant: 'Het gaat hier kennelijk om verzamelaars van wapens en munitie.'

Lees meer over:

Politie te koop wapens munitie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.